El petit poble de Santa Llogaia d'Àlguema ha organitzat, per a aquest diumenge, una de les seves cites més importants, que ­en­guany arriba a la seva cinquena edició amb un programa ple d'activitats i un gran mercat artesanal: la Fira del Cistell.

Per donar el tret de sortida de la fira, s'ha preparat un gran mercat on participen diversos firaires de diferents municipis. Hi podrem trobar una gran varietat de productes, amb parades d'embotits i llardons sense gluten ni lactosa, imants artesans, joies amb minerals, cosmètica artesana ecològica, llaminadures naturals, sabó artesà, formatges, bijuteria i complements amb cristalls Swarovski, cistelleria amb paper de diari, parada de pa de pagès, paté, una parada d'ocells, articles d'artesania, parada de llegums, tomates, ous i verdures, productes caramel·litzats, etc. A part de les parades, hi haurà una exposició de mobles de bambú i fibres vegetals durant tot el dia al Centre Cívic del poble. Les parades, els cistellers i els artesans hi seran durant tot el dia. L'exposició comptarà amb cistellers empordanesos que ens faran mostra de la seva destresa.

A la plaça del poble, s'hi realitzarà un espectacle a càrrec de Fefe i Companyia on podran participar tant els més gran com els més petits, amb jocs de pilota gegant dins d'una pluja de bombolles, flors gegants, un núvol ple d'aigua i molta música amb balls dins d'una carpa de colors, que segur que provocarà moltes rialles.

També hi haurà molt jocs tradicionals per als més petits com són les bitlles, la xarranca, la pesca major, les xanques, els laberints, menja boles i molts més. Tots això acompanyat de dos monitors per animar la mainada.

Mireia Pimentel, regidora de l'Àrea de Cultura, Sanitat, Medi Ambient i Festes de Santa Llogaia d'Àlguema, assegura que "és una fira molt especial, ja que comptem amb la col·laboració de molts artesans especialitzats en cistelleria de la comarca. Intentem innovar una mica cada any, i en aquest hi sumem més activitats durant la jornada pels carrers del municipi".