Aquest dilluns, a partir de les 08.00, Lídia Heredia entrevistarà el conseller d´Interior, Jordi Jané, i també Montserrat Feixas, representant d´ACNUR a l´Est d´Europa. Al llarg del programa s´estarà molt pendent del ple de l´Ajuntament de Barcelona, en què es debatrà si s´incorpora o no a l´Associació de Municipis per la Independència.

A la tertúlia es comentarà l´actualitat amb Francesc-Marc Álvaro, Joan Queralt, Carme Colomina, Patrícia Gabancho i Ricard Fernández Déu.

Nuria Solé abordarà amb el refugiat sirià Mohammad al-Sharqawi i amb Amina Hussein, kurda siriana, el drama dels refugiats de les últimes setmanes. També hi serà Ramon Sanahuja, director d'Atenció i Acollida a Immigrants de l´Ajuntament de Barcelona.

'Els matins' també serà a la presentació de 'Catalunya aixeca el teló' i es colarà al rodatge de 'La Riera', que arrenca temporada també dilluns. A més, visitaran el plató els actors Francesc Orella, David Solans i Carlos Cuevas, protagonistes a la nova sèrie 'Merlí'.

A partir de quarts d´una es recuperarà tot el que hagi passat durant el matí i s´analitzarà en una taula amb els periodistes José Antich i Neus Tomàs.

La pregunta del dia i la participació dels espectadors a través de Twitter, Facebook i també el telèfon es mantindran durant tot el programa.