Dilluns 7 de setembre a les 20.10, el concurs presentat per Òscar Dalmau, començarà una nova etapa amb novetats per celebrar que aviat arribarà a les 1.000 edicions.

'El gran dictat' es consolida com un dels espais de referència dels vespres de TV3. Després de sis anys d'emissió, el programa mantindrà l'essència, però estrenarà una prova nova basada en cançons i farà canvis en el guió per poder afegir encara més humor al format.

'Com canta' és el nom de la prova que farà ballar el cap als concursants. Els participants s'enfrontaran a un fragment de la lletra d'una cançó en el qual s'han infiltrat quatre paraules que en varien el significat. El joc consisteix a trobar els mots originals i completar la lletra abans que s'acabi el temps.

Una altra de les novetats d'aquesta temporada afectarà el guió, que canvia per incrementar el percentatge d'humor. A partir d'ara, tots els participants que no arribin al dictat final també s'enduran el Porquet. Això sí, sense el pot del programa. Es tracta del Porquet guardiola, que el concursant podrà començar a omplir amb el premi que obtingui en una ruleta molt especial.