Els veïns de Castelló d´Empúries viuen des de divendres i fins al dilluns al vespre, la seva festa major d´estiu en honor a Sant Llorenç. Serà una celebració molt participativa i popular amb múltiples actes promoguts per entitats locals. D´entre aquestes, destaca el pregó del GEIS i l´estrena de l´espectacle musical Una nit de cine a càrrec de l´orquestra del musical Josafat dirigida pel castelloní Marc Timón, dilluns a la nit.

La programació comença divendres a la tarda amb la lectura del pregó a càrrec del Grup Empordanès d´Investigacions Subterrànies (GEIS) i el ja habitual txupinazo a la plaça dels Homes que donaran el tret de sortida en "una festa participativa i intergeneracional", segons qualifica la regidora de Festes, Margarita Gelabert.

El programa de la festa dóna cabuda a múltiples propostes. Algunes tenen un interès altament gastronòmic com el 6è Tasta Empordà i el 2n Tapes a la Fresca, una fira degustació de vins dels cellers de la DO Empordà i de tapes preparades pels bars i restaurants del poble. D´altres arriben a l´ànima com el festival de poesia PoemEstiu, dissabte a la Farinera. També hi haurà moments musicals com un concert d´Herber de Miranda, un de Kodjo Senyo i la festa jove amb Bananna Beach i Doctor Prats. Dins un altre registre, actuarà dissabte a la tarda, a la basílica, el grup de gospel Empordà Gospel Choir dirigit per Tina Crespo. No faltaran tampoc les sardanes.Consultar tota la programació a castello.cat