Maria del Mar Bonet és una de les veus de referència de la cançó catalana i torna al Festival Portalblau de l´Escala amb un homenatge als amics que sempre l´han acompanyat al llarg d´aquests anys, amics que tant ha estimat. Ho farà aquest divendres a la nit davant la Mar d´en Manassa, davant d´aquest Mediterrani inspirador.

Ha escollit Portalblau per estrenar l´espectacle Homenatges. En què consisteix exactament?

És un recital en forma d´homenatges a molta gent que jo he cantat, sobretot amics. Normalment, quan cantes cançons de gent que t´estimes, doncs, són amics, els coneixes i t´agrada, sobretot, el que fan. Hi ha homenatges com personals i també n´hi ha que formen part d´aquest any.

Així ha anat teixint un recital de persones que l´han acompanyat al llarg d´aquests anys.

Que jo he cantat cançons de tots aquests amics i ho he ajuntat per fer un recital d´homenatge a la gent que jo m´estimo i que m´agrada. Hi hauran, però, uns vuit temes que la gent no m´ha sentit mai o gairebé mai. La resta són cançons de Lluís Llach, de Jackson Brown, de moltíssima gent. M´agrada molt el fet de reunir cançons en què puc parlar i cantar de gent que jo m´estimo.

Aquest concert és com un revisitar la seva trajectòria?

No, la meva trajectòria és cantar, cantar, que és el que m´agrada més fer. Un dia cantes cançons teves, un altre fas discos dedicats a Ramon Llull o molts poetes. He cantat Rosselló Porcel, he fet moltíssimes coses amb el temps. He cantat al costat de Nacho Duato, amb ballets diferents dedicats a les meves cançons, però no és un revisitar, sinó anar treballant amb coses diferents amb les quals et sents molt motivada i donar-les. El fet de cantar és donar i donar el que tu saps fer i pots fer, el que t´agrada fer i que voldries que la gent disfrutés tant com ho fas tu.

Escoltar cançons poc interpretades fa d´aquest concert quelcom encara més especial.

Cantar-les, per mi, és especial. I fer-ho amb en Dani Espasa i Antonio Sánchez, dos músics amb els quals he treballat molt, amb els quals em sento molt segura. Quasi totes aquestes cançons les ha arranjat en Dani Espasa, és un gran artista, m´agrada molt treballar amb ell.

A l´Escala actua davant del mar.

És un espai preciós, serà un recital molt agraït per tothom.

Condiciona l´espai on s'actua?

Sí, a tothom. Espero que sigui una nit tranquil·la i bonica.

L'entrevista íntegra la podreu llegir a la versió en paper del Setmanari de l'Alt Empordà.