Després d'un any i escaig sobre els escenaris, Les Anxovetes publiquen el seu primer treball d'estudi, 'En Fresc', un disc compost per clàssics de l'havanera i el cant de taverna i una composició pròpia.

A 'En Fresc', les veus de Tona Gafarot (veu greu), Montse Ferrermoner (veu aguda i mitja) i Marta Pérez (veu aguda i mitja) ressegueixen la melangia de 'La balada d'en Lucas', el clam pacifista de 'El Canó de Palamós' o la nostàlgia menorquina del 'Tornaré' (tots tres temes de Josep Lluís Ortega i Monasterio), i presenten composicions també molt tradicionals d'altres autors, com Josep Bastons, Narcisa Oliver, Antònia Vilàs o Carles Casanovas, entre altres. En el disc també s'hi troba 'La mare del mar', un tema propi compost per Tona Gafarot, que parla del mar des d'un punt de vista molt femení, concretament des del punt de vista d'una mare.

Les tres anxovetes s'acompanyen del guitarrista i arranjador Xicu Rovira, el 'seitó' de grup, qui sustenta tota la part instrumental del grup. 'En Fresc' és un retrat fidel del que el grup gironí ofereix en les seves cantades: el repertori d'havaneres clàssic i tradicional, cantat duna manera natural, fresca i sincera.

El disc es pot obtenir a través de diferents vies: de moment s'està venent en totes les cantades de Les Anxovetes, i en breu es podrà obtenir a través de la pàgina web del grup (www.lesanxovetes.cat) o es podrà escoltar online a través de plataformes digitals com Spotify o iTunes, entre altres.

Les Anxovetes es van formar l'estiu del 2013 a Girona. El grup es va estrenar damunt dels escenaris el maig del 2014 i des de llavors han fet diverses cantades dins i fora de les fronteres catalanes, compartint cartell amb grups com Port-Bo, Neus Mar o Arjau, entre altres. Enguany han quedat finalistes del concurs Sons de la Mediterrània, la final del qual se celebrarà dins el marc de la Fira de la Mediterrània de Manresa, el proper mes d'octubre.