Diversos pobles de la comarca celebren avui la festivitat del Carme i alguns d'ells ho fan seguint la tradició marinera de treure la imatge de l'església per portar-la a navegar.

A l'Escala, la Festa del Carme comença, a les 11 del matí, amb la presentació de la catifa de sal que es fa davant l'església. Després hi ha una processó marítima amb la imatge de la Mare de Déu del Carme que va des del port fins a la Platja, on continua la processó per terra fins a arribar a l'església, en la qual hi participen tots els inscrits a l'homenatge a la vellesa. Sardanes, dinar de germanor i el ball de fi de festa completen la programació d'aquesta jornada.

A Llançà, la processó comença cap a tres quarts d'una del migdia, un cop acabada la missa ofici a la capella del Port, on hi haurà participat la Coral Palandriu. La comitiva portarà la imatge religiosa fins a la zona portuària. La festa continua a la tarda amb activitats per a la mainada a la plaça de Catalunya (18.30 hores) i una actuació de màgia al passeig Marítim.

A Castelló d'Empúries la tradicional processó es fa pels canals d'Empuriabrava. a partir de dos quarts de vuit del vespre. Un cop acabada es preveu l'actuació de la colla castellera Els Vailets i el grup d'havaneres Els Pescadors de l'Escala.