L'alumna del Col·legi Maristes de Girona Mireia Antoner ha guanyat la 7a Gran Final Nacional del concurs lingüístic 'Pica Lletres', emesa aquest matí pel canal Super3.

La jove s'ha imposat als seus 16 contrincants en una final plena d'emoció en què s'ha proclamat vencedora després de superar dues rondes de lletreig, una primera d'eliminatòria i una segona en què ha estat la participant que més paraules ha encertat.

De la Gran Final Nacional, celebrada a Esparreguera i presentada per Joan Dausà , ha sortit la millor lletrejadora de Catalunya d´aquesta edició del concurs 'Pica Lletres', que s´ha pogut veure aquet matí al canal Super3.

'Pica Lletres' és un concurs de lletrejar paraules en català, emès per les televisions locals, en què els participants són alumnes de 3r d´ESO de tot Catalunya. Aquesta Gran Final Nacional, presentada per Joan Dausà, va tenir lloc el 2 de juny al Teatre de la Passió d´Esparreguera i va ser enregistrada per Televisió de Catalunya, després d´un acord amb la Xarxa de Comunicació Local. A més del canal Super3, aquesta final s´ha pogut seguir de manera simultània per 17 televisions locals de Catalunya.

En aquesta Gran Final Nacional del 'Pica Lletres', hi van concursar 17 joves de 3r d´ESO d´arreu de Catalunya, tots finalistes de les diferents edicions territorials. La Gran Final va reunir un miler de persones, entre estudiants i professors, que van omplir la sala esparreguerina per donar suport als seus companys en un programa ple d'emoció. Els joves estudiants de 3r d'ESO van haver de lletrejar paraules en dues fases, una primera d'eliminatòria i una segona i definitiva que va enfrontar els 6 millors lletrejadors.

A la Gran Final Nacional del 'Pica Lletres' hi van arribar alumnes d'arreu de Catalunya: Sant Feliu de Guíxols (Institut Sant Elm), Manlleu (Institut Antoni Pous i Argila), Vilanova i la Geltrú (Institut Dolors Mallafré i Ros), Olot (Institut Montsacopa), Ribes de Freser (Institut Joan Triadú), Girona (Col·legi Maristes), Salou (Escola Elisabeth), Reus (Col·legi Pare Manyanet), Tortosa (Col·legi Teresià), Terrassa (Escola El Cim), la Roca del Vallès (Institut La Roca del Vallès), Balaguer (Institut Ciutat de Balaguer), Institut Aubenç (Oliana), Mataró (Col·legi Maristes Valldemia), Viella (Institut d'Aran), Sant Sadurní d'Anoia (Institut Intermunicipal del Penedès) i Artés (Institut Miquel Bosch i Jover).

'Pica Lletres' és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves. El concurs, produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida, es va estrenar a TV3 l´any 2006 i després va passar a emetre´s per les televisions locals de Catalunya. L´any 2011, també va ser emès pel canal Super3.

En aquesta edició 2014-2015 del 'Pica Lletres', hi han participat més de 200 centres educatius de tot Catalunya.