Figueres serà la seu aquest dissabte 20 de juny del rodatge del programa 'Unti e Bisunti' que protagonitza el conegut Chef Rubio i que s´emet pel canal Discovery Max. La producció se centra en la promoció dels productes i la gastronomia local i, durant la gravació, el cuiner de Roma interactua amb la població del municipi que visita al mateix temps que degusta especialitats de la zona.

En el cas de Figueres, Chef Rubio començarà el rodatge als mercats municipals de la plaça Catalunya i la plaça del Gra per, posteriorment, apropar¬se fins al Museu Dalí. Ja a la tarda està previst que visiti establiments locals per degustar i descobrir com s´elaboren productes com la botifarra dolça, els brunyols i les flaones.

El regidor de l´Ajuntament de Figueres, Manuel Toro, valora aquest tipus d´experiències i recorda que "a l'inici de l'anterior mandat, teniem clar que una ciutat s'entén a través dels seus mercats i que calia potenciar¬los. Per això, vam iniciar la definició de quines accions calia dur a terme per promoure els mercats i, a dia d'avui, s'estan realitzant actes els dissabtes amb productes de la terra interpretats, cuinats i degustats pels clients."

En aquesta línia, Jordi Masquef, actual regidor de Fires i Mercats argumenta "que un cuiner internacional, i un programa d´un canal que s´emet a tot el món com el Discovery, escolleixin el nostre mercat per mostrar els nostres productes locals, és només la prova de que anem pel bon camí."

600.000 espectadors

El programa s´emetrà cinc vegades i compta amb una audiència. Aproximadament, de 600.000 espectadors. A banda de Figueres, entre el 19 i el 23 de juny el Chef Rubio també visitarà d´altres poblacions de la demarcació com Girona, Pals, Sils i l´Escala. Aquesta acció ha estat impulsada per l´Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava