El Celler de Can Roca torna a ser el millor restaurant del món, i els seus responsables, els germans Roca, han expressat "sorpresa" i una "sensació fantàstica" després de rebre el premi. "Estem encantats de tornar-ho a viure i de tornar a assumir la responsabilitat que representa", ha assegurat a l'ACN el xef del restaurant gironí, Joan Roca. Els tres germans, han celebrat que el premi torni "a portar el focus de la premsa especialitzada i el món de la gastronomia cap a la nostra terra". El Celler de Can Roca ha tornat al número 1 mundial després d'arribar-hi per primera vegada l'any 2013 i de quedar segon en l'edició de l'any passat.

"Sabem el que representa", ha assegurat en declaracions a l'ACN el xef gironí Joan Roca després de guanyar el guardó a millor restaurant del món pel Celler de Can Roca. Els tres germans de Girona han rebut el premi des de l'experiència, després de ser ja, els números 1, fa dos anys. "Estem encantats de tornar-ho a viure", ha admès en Joan Roca, que abans de la gala havia reiterat que passés el que passés el Celler ja havia fet història en el món de la gastronomia.

Els germans Roca han agraït el suport de les seves dones i família, i han destacat que les celebracions seran "remullades", perquè ja han vist que a Girona s'han obert moltes ampolles de cava. "Tothom està obrint ampolles de cava al bar dels pares, estan gaudint moltíssim, i quan tornem continuarem la festa", ha destacat el petit dels tres germans, Jordi Roca.

La cuina catalana, han dit els germans Roca, viu una "doble celebració", perquè a més de revalidar el número 1 pel Celler, Albert Adrià ha aconseguit entrar a la llista amb Tickets i guanyar, també, el premi a millor xef pastisser. "Que dos grans premis siguin a casa és una gran sort", ha dit Jordi Roca, que l'any passat va guanyar, precisament, el guardó a millor xef pastisser.