La consolidada fira Arrels del Vi, de Sant Martí d´Empúries, a l´Escala, coorganitzada per Dominic Abernethy i TOCK Projects, arriba a la seva vuitena edició, aquest dissabte i diumenge -de 12 a 15 i de 17 a 21.30 hores. A més de créixer en expositors i en superfície, també es preveu sorprendre amb l´alta qualitat dels vins presentats. El 27 d´abril passat es va fer el tast a cegues, dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del restaurant el Roser 2 de l´Escala, on setze professionals van tastar més de 50 vins presentats a concurs amb l´objectiu de decidir els guanyadors de la vuitena edició de la fira -vegeu quadre destacat. Arrels del Vi s´ha consolidat com l´única fira de format professional oberta al públic en general. Una fira on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar els excel·lents vins de la DO Empordà en un entorn privilegiat. Després d´oferir un balanç molt positiu en la seva primera edició a Barcelona, celebrada el 18 d´abril passat, un any més, la fira torna a St. Martí d´Empúries amb optimisme.

Amb la col·laboració de l´Ajuntament de l´Escala, la DO Empordà i el Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries, la fira compta enguany amb un total de 22 cellers de la DO Empordà, que presentaran varietats de vins d´alta gamma i un celler convidat del Rosselló, que enguany serà el celler Treloar.

També han confirmat la seva participació Bodegas Mas Vida (Cistella), Celler Arché Pagès (Capmany), Celler Hugas de Batlle (Colera), Celler Marià Pagès (Capmany), Celler Martí Fabra (Sant Climent), Cellers d´en Guilla (Rabós), Cooperativa Agrícola de Garriguella, Empordàlia (Pau), Espelt Viticultors (Vilajuïga), JOC (Sant Mori), *lavinyeta (Mollet), Mas Llunes (Garriguella), Mas Polit (Vilamaniscle), Pere Guardiola (Capmany), Roig Parals (Mollet), Terra Remota (Sant Climent), Vinyes dels Aspres (Cantallops), Vinyes d´Olivardots (Capmany), Castell Peralada, Celler Mas Eugeni (Calonge), Celler Martín Faixó (Cadaqués), Can Sais (Vall-llobrega).

A més, aquest any, Arrels del Vi compta amb els tasts de La Terrassa d´Empúries, així com amb Anxoves de l´Escala, els productors d´oli d'oliva de Ventalló Serraferran, Kit de Cata i Formatges La Balda. Un any més, repetirà Arrels Kids, de 18 a 21 hores, tallers creatius per als més petits i música en directe.

L'entrada a la fira Arrels del Vi costa 20 euros i inclou la degustació oberta dels millors vins de la DO Empordà, la copa Riedel, una visita guiada a les Ruïnes d´Empúries i tast de Mulsum (vi romà) -a les quatre de la tarda se surt des de la Porta Marina-, l´Arrels Kids i tapes de maridatge, a més de 5 euros de descompte per comprar vins de la fira, per fomentar la venda de vi.