La colla dels Vailets de l'Empordà va realitzar, aquest passat diumenge, la millor actuació castellera de la seva història, acompanyats de la Colla Jove de l´Hospitalet i els Xerrics d´Olot. La diada, que va tenir lloc a Empuriabrava, va començar amb un pilar de 4 caminant, compost per joves castellers que han assolit una construcció molt sòlida, precedint el primer pilar de 4 de la tarda.

Seguidament van obrir ronda de castells amb un repte important, el 4 d 7 amb agulla. Tot i que el castell es va mostrar tremolós pels nervis inicials, el van descarregar començant així la que seria la millor diada castellera de la seva curta història. En segona ronda van encarar el 3 de 7 amb agulla, un castell que només havien assolit al concurs de castells de Torredembarra i que se´ls havia resistit fins ara, però que el van poder descarregar davant l´emoció del públic. Per últim, el que semblava ser el castell més assequible pels castellonins, el 4 de 7, el van iniciar amb males mides, i van haver de desmuntar-lo amb quarts col?locats. Al segon intent, però, van poder-lo descarregar, completant així, els tres castells de 7. Per arrodonir la diada, els Vailets van exhibir un vano de 5 molt sòlid. Aquesta actuació, a inicis de temporada, demostra el bon estat de forma de la colla castellonina, que completa una actuació d´alçada en la plaça on van aconseguir els majors reptes en anterioritat

Les colles dels Xerrics d´Olot i la Colla Jove de l'Hospitalet també van viure una tarda rodona. Els Garrotxins van completar una actuació amb un pilar de 4 descarregat, seguit d´una bona tanda de castells. Així, anotaven al seu marcador un 3 de 6, un 4 de 6 i una torre de 6, per acabar amb una ronda de pilars, on descarregaven el pilar de 5, molt segur. Per la seva banda, els del Baix Llobregat varen començar la diada amb un pilar de 4. Al torn de castells, descarregaven un 3 de 6 i un 4 de 6, acusant les baixes a la última ronda, on tancaven amb dos intents desmuntats de 3 de 6 amb agulla. Per finalitzar, totes dues colles van protagonitzar una ronda de pilars conjunta.

Per finalitzar aquesta tarda tan especial, es va veure a plaça un pilar amb folre compost de mainada de les tres colles, prova de la bona sintonia de tots els castellers presents.