Darnius celebra la 37a Festa de les Flors Boscanes aquest diumenge, 17 de maig. La fira, al voltant de l´església, dura de 10 a 20 hores. L´exposició dels rams que participen en el concurs, que es fa dins del temple, és oberta al públic d´11 a 12,15 hores i de 13 a 19 hores. En el concurs, els participants poden portar un ram que serà avaluat per un jurat oficial, escollit per l´Ajuntament, format pels següents membres: Josep Puigbert (periodista), Agnès Batlle (biòloga), Antonio Federico (pintor), Pilar Martín (pintora) i Joan Font (botànic). "Com que el jurat està compost per especialistes en diferents àmbits, la votació oficial té diferents punts de vista i és molt imparcial", segons explica Georgina Baró, dinamitzadora municipal.

Des de fa pocs anys, el concurs premia els guanyadors dins l´església amb regals atorgats pels comerciants locals. Els assistents a la Festa de les flors també poden votar el seu ram preferit.

Concurs de patis i jardins

També té lloc un concurs de patis i jardins, i un altre de virtual amb l´ús d´Instagram. Aquest últim es realitza, per segon any consecutiu, i està promocionat per Foto Estudi L´Albera. La resta d´activitats són l´assistència a una zona de pícnic habilitada pel bar La Societat, una fira d´artesania i inflables per a la mainada.

Reestrena d´una sardana

A les sis de la tarda, la cobla La Selvatana reestrenarà la sardana El Pantà de Darnius de Josep Farras i Jordi Feliu, a la plaça Major. L´acte inclourà la interpretació de dues peces més.

Amb aquesta festa de natura, Darnius manté la seva reivindicació que el nom del Pantà porti el nom del poble de manera destacada. Recentment, la Generalitat va acordar que l´embassament es digués, oficialment, de Darnius-Boadella.