Els dies 2 i 3 de maig s´han programat nous actes a la Santa Creu 2015. Es tracta de dues visites guiades coordinades des de l´Oficina de Turisme i amb els escenaris de la Guerra Civil a Figueres com a protagonistes.

La primera de les activitats és la visita guiada "La Guerra Civil a Figueres, 1936-1939". Malgrat que la ciutat de Figueres va estar allunyada del front fins als darrers mesos de la Guerra Civil espanyola, el conflicte bèl·lic la va afectar des del primer moment. El dia a dia de la seva gent va canviar i es van crear dos bàndols irreconciliables. Irremeiablement, la fisonomia de la ciutat ja era una altra. Us proposem una visita guiada per recórrer la història d´aquests anys de guerra i de postguerra a la ciutat de Figueres, en la qual inclourem també entre els punts a visitar l'interior del refugi antiaeri a la Plaça del Gra.

El recorregut previst és el següent: Rambla Baixa; Rambla Alta, amb referencies des d'allà al Castell de Sant Ferran i el bombardeig al Passeig Nou i a la Cate; Antic hospital destruït pels bombardejos; Plaça del Gra: refugis i també referencies a la estació (primer bombardeig) i la Carbonera; Plaça de la Palmera / Escorxador: antiga escola de les Franceses; Biblioteca antiga: bombardeig, depuració de llibres i maçoneria; Plaça de l'Ajuntament i Església parroquial.

La visita es farà dissabte i diumenge, a les 11 hores, amb una durada aproximada de dues hores.

L'entrada al refugi de la plaça del Gra també es farà dissabte dia 2 i el diumenge dia 3, a partir de dos quarts d'onze del matí. Les places són limitades.

En les dues visites cal reserva prèvia. Inscripcions: Oficina de Turisme. Tel 972 503 155 / 671655800. Places limitades.