24 de abril de 2015
24.04.2015
Nou orquestres, amb 140 alumnes

La JOF, a la Trobada Orquestral del Conservatori de Girona

També aquest dissabte, 25 d´abril, tindrà lloc un concert de piano a l´Auditori Viader, a les17 h, dins la jornada organitzada per l´Associació de Conservatoris

24.04.2015 | 12:14
Primera Trobada Orquestral del Conservatori de Girona

Nou orquestres gironines participen en el concert gratuït de la II Trobada Orquestral que tindrà lloc demà dissabte, a partir de les 19.30 h, a la sala simfònica de l´Auditori Palau de Congressos de Girona, sota la direcció del director convidat Philip Fournier. La trobada, que organitza el Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, comptarà amb les agrupacions JOF ?Jove Orquestra de Figueres, Orquestra Jove de la Selva, Orquestra de Cambra de l´EMU de Sant Feliu de Guíxols, Taller d´Orquestra, Jove Orquestra de Cassà, Conjunt de Corda de l´Escola de Música de Sant Gregori, Camerata de l´Escola Municipal de Música d´Olot Xavier Montsalvatge, Orquestra de l´Escola Municipal de Música de Banyoles i Orquestra del Conservatori de Girona. Les orquestres apleguen un total de 140 alumnes de grau professional.

L´objectiu de la Trobada Orquestral és establir punts de connexió entre les orquestres de corda de grau professional de les comarques gironines. D´aquesta manera, els joves estudiants interactuen amb companys d´altres orquestres i treballen amb l´objectiu de presentar un concert conjunt. Després d´assajar de forma separada, es trobaran el dia 25 per treballar conjuntament des del matí i presentar, després, el gran concert.

Philip Fournier

Nascut el 1961 a Lió , comença a treballar direcció d'orquestra als 15 anys . El 1984 rep el diploma superior en direcció d'orquestra a l'École Normale de Musique de París.
Ha treballat amb directors com Roger Lyons Cayrol , Sébastien Beraud, Ernst Schelle, Dominique Rouits i Pierre Delvaux, i ha dirigit orquestres dels Estats Units i el Quebec en molts festivals. Philippe Fournier també ha treballat la direcció coral amb Michel Corboz a Ginebra i Eric Ericson . Des de 1980 és el director tècnic dels cursos de direcció d'orquestra a la Federació de Música del Roine .

El 1985 va fundar l'Orquestra de Cambra de Lió, que el gener de 2003 es va convertir en l'Orquestra Simfònica de Lió . Arran de la creixent popularitat d´aquesta formació han realitzat més de 900 concerts a França, Alemanya, Canadà, Espanya, Itàlia, Grècia, Marroc, Nova Caledònia, Suïssa i Hongria. Apassionat per la docència, treballa en diferents projectes de caràcter social .

Tradició i actualitat

Paral·lelament a la Trobada d´Orquestres, el Conservatori de Girona, juntament amb l´Associació de Conservatoris de Catalunya, organitza les Jornades "Tradició i actualitat", destinades a alumnes de piano. Durant tot el dissabte 25 d´abril tindran lloc classes magistrals al Conservatori de Girona, on a les 17 h els alumnes presentaran un concert a l´Auditori Viader. A continuació (17.30 h) tindrà lloc el recital de piano a càrrec del pianista convidat, Jordi Masó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema