Diumenge, a les 22.35, Àlex Gorina conversarà amb Carlos Martín Ferrera, director de 'Suspicious minds' (2009), estrena a 'Sala 33'. Es tracta d´un thriller incòmode que proposa un passeig pels camins menys transitats del gènere: la gelosia, la solitud i la incomunicació són elements presents en aquest film d´estètica sofisticada.

'Suspicious minds' és el títol del tema d´Elvis Presley que va servir d´inspiració a Ramon Mozo per al guió de la pel·lícula. Malauradament, Mozo va morir abans que pogués veure la producció acabada. Premiada al Festival de Màlaga (2010) no es va arribar a estrenar mai a sales comercials.

El film té tots els elements d´un thriller clàssic: un crim, sospitosos, un assassí, infidelitat, gelosia... Però res serà el que sembla a primera vista i la pel·lícula de seguida mostra un seguit de senyals que l´allunyen dels convencionalismes del gènere. En realitat, el film parla d´obsessions, d´incomunicació, de traumes soterrats, d´amor... I tot plegat servit amb una estètica sofisticada, un muntatge trepidant amb anades i vingudes en el temps que obliga a ressituar l´espectador i una llum que l´allunya de la imatge dels thrillers més clàssics.

Marcel (Jaume Garcia Arija) descobreix que la seva dona l´enganya amb un dels seus tres millors amics, però no sap qui és, així que intentarà saber qui és encara que hagi d´utilitzar mètodes una mica expeditius. Però com s´ha dit al començament, res és el que sembla, així que caldrà veure la pel·lícula per treure´n l´entrellat.

Jaume Garcia Arija és l´actor protagonista de 'Suspicious Minds' i repeteix amb Martín Ferrera després de protagonitzar 'Zulo' (2006), una producció modesta però que s´ha anat convertint en una pel·lícula de culte. Ana Álvarez, Adrià Collado i Paulina Gálvez són altres dels actors del repartiment de 'Suspicious Minds', la proposta de 'Sala 33' per a aquest diumenge.

Com explica ell mateix, Martín Ferrera va preferir dotar aquest film d´una estètica més inspirada en el cinema de directors com Wong Kar-Wai, que no pas de l´estètica dels thrillers americans: 'Hi ha seqüències en què els silencis i les mirades són molt importants, més en la línia del cinema oriental'. La banda sonora de Pau Vallvé arrodoneix una atmosfera que per moments es fa irrespirable.

'Suspicious Minds' no s´ha estrenat comercialment, així que és a 'Sala 33' on es veurà per primera vegada.