Organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s'ha consolidat com a única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general. Set exitoses edicions celebrades a Sant Martí d'Empúries (L'Escala), el reconeixement del públic i dels professionals del sector (més de 2.000 visitants), així com el suport de l'Ajuntament de Figueres, de la DO Empordà i la Diputació de Girona, han animat als organitzadors a portar l'Empordà a Barcelona el pròxim dissabte 18 d'abril. "El nostre objectiu és presentar els vins de la DO Empordà, l'oferta agroalimentària empordanesa i la Ruta del Vi DO Empordà als barcelonins, que tindran una oportunitat única per descobrir i per comprar a preu de celler veritables joies vinícoles, de vegades, difícils d'aconseguir en distribució tradicional", comenta Abernethy.

Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, la DO Empordà, la Ruta del Vi DO Empordà i el Patronat de Turisme Costa Brava - Pirineu de Girona, l'Agència Catalana de Turisme i Ítaca Cultura i Acció, la fira Arrels del Vi BCN comptarà amb 19 cellers de la DO Empordà que presentaran varietats de vins d'alta gamma, amb la DO convidada AOC du Languedoc i amb 6 productors agroalimentaris de l'Empordà. Han confirmat la seva participació els següents cellers de la DO Empordà: Bodegas Mas Vida, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Hugas de Batlle, Celler Martí Fabra, Celler Martín Faixó, Celler Mas Eugeni, Cellers d'en Guilla, Cooperativa Agrícola de Garriguella, Empordàlia, *lavinyeta, Mas Llunes, Pere Guardiola, Roig Parals, Terra Remota, Vino JOC, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.

A més, Arrels del Vi BCN comptarà amb els tasts de les Anxoves de l'Escala, l'Oli Serraferran, els Formatges Mas Marcè, Abellaires Empordanesos, el Gremi de Carnissers que portaran a Barcelona un dels embotits més típics de l'Empordà: la botifarra dolça i el Gremi de Flequers de Girona amb brunyols i pa de Tramuntana.

Arrels del Vi deu el seu nom a la història de Sant Martí d'Empúries. A les excavacions de la colònia grega d'Emporion es van trobar les proves arqueològiques que van demostrar que la vinicultura va arribar a la península Ibèrica a través d'aquest punt privilegiat del Mediterrani. Per això, la tradició vitivinícola en aquesta zona compta amb arrels de més de 26 segles d'història. Arrels del Vi, fidel a la seva cita anual amb els seus habituals, celebrarà també la seva vuitena edició a Sant Martí d'Empúries, el 23 i 24 de maig.