L’Institut Olivar Gran de Figueres ha posat en marxa un nou projecte artístic: la creació d’una coral formada per una trentena d’alumnes del centre d’entre 12 i 17 anys. “Es tracta d’un tema que teníem pendent”, explica la directora de la Coral, Rosa Maria Abella, professora de música de l’institut que ja fa uns mesos prepara amb aquests joves cantaires el seu debut oficial a la pròxima Trobada de Corals de Secundària que se celebrarà a l’Auditori de Girona el proper 15 d’abril.

Cada dimecres es reuneixen per assajar: “Estan molt motivats i engrescats”, comenta Abella que compta amb el suport de Natàlia Maurici, també professora de música del centre i el professor de tecnologia Lluís Coll a l’hora de preparar el repertori amb el qual actuaran a Girona. “Apuntar-nos a la Trobada de corals ens ha permès accedir a formació específica, ens facilitarà el contacte amb aquest món i conèixer altres formacions que tenen més experiència”, explica.

Selecció natural

La selecció de les veus que integren la coral es va fer a l’octubre, d’una manera natural, apunta la directora, satisfeta del bon funcionament que té el grup: “L’única consigna era que afinessin, que els agradés cantar i que tinguessin un bon comportament, ja que es tracta de treballar en equip, en una activitat que és voluntària”.

Ja fa uns mesos que preparen el repertori de cançons que interpretaran a la Trobada. S’inclouen temes com Quan tot s’enlaira de Txarango, o l’Himne de la Infància i L’hora dels adéus: “És un programa que ja ens ha vingut donat, cosa que agraïm perquè encara som novells en el tema”. La coral ja ha participat en diferents activitats del centre, com ara una representació teatral i per Nadal, tot oferint una petita audició, però l’acte a Girona representarà el debut oficial, l’oportunitat d’actuar en un gran escenari com l’Auditori de Girona. Un cop s’hagi consolidat més el projecte, “ens agradaria contactar i participar en algun acte amb les corals que tenen més trajectòria a la ciutat”, apunta Abella.

Treball coral

El treball coral és important en molts centres, ja que a través de la música es potencien molts aspectes de la formació global de la persona, tant en el vessant del desenvolupament personal com de les habilitats socials i relacions interpersonals. Per això “és primordial el suport que hem rebut per part de l’equip directiu, que sempre fomenta aquesta i la resta d’activitats artístiques que es desenvolupen al centre”. L’Ampa també ha volgut col·laborar amb la coral i ha adquirit un piano elèctric que utilitzen tant en els assajos com en les actuacions.

El proper mes de maig es tancarà l’activitat de la coral d’aquest primer curs i serà el moment de fer balanç, assenyala la professora Rosa Maria Abella: “Per recompensar l’esforç dels alumnes ja tenim les entrades reservades per anar al musical Mar i cel, a Barcelona”, és un plaer i una felicitació celebrar el treball ben fet.