30 de març de 2012
30.03.2012
Nou llibre

Gerard Quintana descarta un retorn de Sopa en tres anys

El cantant publica 'Més enllà de les estrelles', el llibre que rememora els set concerts celebrats el setembre del 2011

30.03.2012 | 18:39
Gerard Quintana publica ´Més enllà de les estrelles´, el llibre que rememora els 7 concerts celebrats el setembre de 2011 i que les fotografies de David Julià ajuden a il·lustrar les vivències i records del cantant.

El líder de la banda Sopa de Cabra ho ha deixat ben clar: "No crec que en els proper anys fem res junts". Amb altres projectes entre mans, Gerard Quintana ha rebutjat a l'ACN un retorn del grup per repetir una gira com la del 2011 amb el mateix repertori. "Si ens plantegéssim fer una cosa en el futur, suposaria fer un projecte amb nou material", ha reblat. Quintana ho ha explicat en la presentació de 'Més enllà de les estrelles', el llibre que relata la vivència personal del cantant durant els set concerts celebrats el setembre del 2011, que van commemorar els 25 anys de la fundació del grup amb més de 80.000 persones i que, en definitiva, li van fer "tocar el cel".

Un centenar de fotografies de David Julià i Marquet acompanyen la crònica d'aquests dies, les paraules, els records, les emocions i els pensaments de Gerard Quintana. Julià ha explicat que el fet de conèixer el grup des de fa tant de temps ha facilitat el seu treball. "Jo he estat en un lloc que era meu. Com que ells estaven acostumats a veure'm s'oblidaven de mi. Això permetia que actuessin amb tota normalitat i jo fes la meva feina d'una manera impressionant", ha aclarat.

La gran majoria d'instantànies són en blanc i negre, ja que han volgut buscar una estètica propera al rock and roll dels anys 70. Però les fotografies que retraten Sopa de Cabra en ple concert són en color, ja que és el que el públic va percebre. Per tant, unes fotografies, en molts del casos íntimes i personals, que deixen testimoni personal d'un moment, d'un temps i d'un recorregut.

De la mateixa manera que el públic van fer tocar el cel a Gerard Quintana, ell obra la porta perquè el lector travessi la cortina que hi ha darrere l'escenari i conegui moments tan íntims i personals com són algunes de les converses en el camerino o les pors i incerteses abans de començar la gira. "El llibre explica el que no estava escrit en aquell mes", ha resumit Quintana.

El títol del llibre fa referència a la cançó que va escriure amb Josep Thió, 'Els teus somnis', que intentava anar més enllà de les estrelles. A més, el taló de fons de la gira era un cel estrellat. "Però sobretot, el llibre vol incidir en el que la gent no va viure o no va veure, el que hi havia darrere de tot l'espectacle. Quan em vaig posar a escriure vaig tenir la necessitat d'obrir la porta i explicar com van anar les coses", ha explicat.

El cantant ha gaudit tant posant per escrit el passat intens i el present convuls que fins i tot s'ha qüestionat on s'ho passava millor, si sobre l'escenari o escrivint. L'artista ha avançat que té alguns projectes entre mans, dues nove·les, una d'elles de ficció que té en ment des de que tenia 15 anys. "Tots tenim alguna història que necessitem explicar-la", ha afirmat. L'altre és més generacional i, probablement, compti amb la participació del mateix David Julià. Tot i així, Quintana continua amb la música. Actualment està preparant un disc que li agradaria treure'l l'any que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema