Empordà » ALTA VELOCITAT

Costos mediambientals: per un transport sostenible

Deien els pallassos de la tele que “el viajar es un placer que nos suele suceder”. I la veritat és que cada vegada ens passa més sovint. I no només parlem de viatjar al Carib o a les Maldives, sinó dels trajectes interurbans, cada cop més habituals en aquest món tecnològic que ens ha tocat viure.


A les grans ciutats els desplaçaments per anar a treballar requereixen utilitzar un vehicle propi o el transport públic perquè no són trajectes que es puguin fer a peu.
Hi ha alguns afortunats que tenen la sort de poder-se moure caminant, però la majoria han de recórrer a altres mitjans.
Segons dades de l’INE (Institut Nacional d’Estadística) el nombre d’usuaris de transport públic a l’estat espanyol ha augmentat el 3,7% el juliol respecte al mateix mes de l’any anterior.

Més concretament, l’urbà puja el 4,5% en taxa anual i l’interurbà el 2,7%.
Més de 364.100.000 passatgers van utilitzar el transport públic durant el mes de juliol.

En transports interurbans, el tren s’ha vist beneficiat per sobre l’autobús amb un increment del 2,5% en mitja distància i del 16,1% en llarga distància durant el mes de juliol respecte al mateix mes del 2016. L’AVE també ha crescut el 2,4%.

Per un transport sostenible


Beneficis mediambientals

L’increment de l’ús del transport públic beneficia considerablement la contaminació atmosfèrica, que empitjora amb l’ús de vehicles propis. L’ús del transport públic evita l’emissió de cinc milions de tones de gasos contaminants a l’atmosfera a l’any.

Un autobús evita la contaminació de 50 cotxes, mentre que un tren equival a 400 turismes. Aquest problema no influeix només en el medi ambient, sinó també en les persones que respiren aquest aire, especialment les que viuen a les grans ciutats com Madrid, Barcelona o València.

A Espanya, un terç de la població respira aire que pot provocar greus conseqüències en la salut. Així, segons dades recollides per Ecologistes en Acció i l’Agència Europea de Medi Ambient, .
L’emissió de NO2 (diòxid de nitrogen) dels cotxes afecta el sistema respiratori directament, especialment en els sectors de la població més vulnerables com són les persones grans, els nens o les persones amb malalties respiratòries.

Viatjar més, contaminar menys

Una de les fórmules més avantatjoses pel que fa a temps, diners i costos ambientals és l’ús dels transports públics. Els serveis de rodalies de Girona ofereixen descomptes en el preu dels bitllets segons el tipus d’usuaris: gent gran, infants, famílies nombroses...
A més, segons Infras i la Universitat de Karlsruhe per a la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC), el tren és el mitjà de transport més sostenible i amb menor impacte negatiu sobre l’entorn.


En concret, el tren genera 5 vegades menys costos externs que el transport per carretera de mercaderies, 3 vegades menys que el de viatgers per carretera i 2 vegades menys que l’aviació civil.


Anualment uns 120 milions de viatgers utilitzen els serveis de Rodalies de Catalunya.

Això suposa una reducció anual de 470 milions d’euros en costos externs. En sostenibilitat, podríem dir que el nombre de viatgers de Renfe a Catalunya equivaldria a 91 milions de circulacions de cotxes, 2 milions d’autobusos i un estalvi d’1,33 milions de tones de CO2.

Renfe està duent a terme nombrosos iniciatives d’estalvi energètic. La més interessant parteix d’un fonament tecnològic similar a l’energia eòlica: es tracta de la recuperació de l’energia de tracció a través del fre regeneratiu amb què es troben equipats els vehicles ferroviaris més moderns.


Durant la frenada es genera energia elèctrica, que serviria per alimentar altres trens.

Malgrat l’estalvi mediambiental, s’ha de continuar fomentant l’ús de transport públic, ja que el cotxe continua sent el mitjà que més energia consumeix i que més impactes segueix tenint en la societat, ja que contribueix al canvi climàtic i a esgotar els recursos de petroli.