Direcció General de Trànsit

La DGT aclareix si retirarà el carnet de conduir als més grans de 65 anys

A Espanya hi ha aproximadament 9.600.000 persones amb més de 65 anys, un 20,3% de la població

Persona gran conduint.

Persona gran conduint. / Freepik

A Espanya hi ha aproximadament 9.600.000 persones amb més de 65 anys, un 20,3% de la població. El país ocupa la posició número 23 de països amb més percentatge de persones grans, un rànquing que lideren el Japó i Itàlia. És a dir, 1 de cada 5 espanyols es troben per sobre d'aquesta edat, l'explicació darrere que es puguin veure persones grans conduint vehicles.

L'augment dels accidents a les carreteres, amb la presència de conductors de més edat, ha provocat la Direcció General de Trànsit (DGT), prengui algunes mesures preventives. Fins ara, la DGT no tenia edat límit per retirar de manera definitiva el carnet de conduir les persones grans. L'organisme considera que qualsevol persona pot conduir el vehicle sempre que tingui el permís de conduir en vigor i superi cada cert temps unes proves físiques i psicològiques.

Mesures de la DGT

Tot i això, la DGT ha pres mesures per garantir que els conductors es trobin en condicions de mantenir-se a la carretera. Per això, han reduït el temps de renovació del carnet.

El permís tipus B es renova cada 10 anys fins que es compleixen els 65 anys. A partir d'aquesta edat, comença a caducar cada 5 anys. Això no sempre ha estat així. La Direcció General de Trànsit (DGT) sol canviar les lleis per les quals es regeix la normativa de circulació, de manera que abans de l'any 2009, la validesa era de 10 anys fins als 45 anys. Després, la renovació era cada cinc anys fins als 70 i, a partir d'aquí, cada dos anys.

Amb el pas del temps, la vista i l'audició de les persones desmillora. A més, poden aparèixer diferents malalties mentals, neurològiques, diabetis, degeneratives, etc. En aquest context, la Direcció General de Trànsit podria reduir la finestra per renovar el carnet de conduir d'1 a 2 anys o retirar-lo de manera definitiva.