Cada vegada s'afinen més els mètodes per multar als infractors al volant i, al mateix temps, cada vegada són més les persones que també afinen i milloren els mètodes per evitar les sancions. En alguns casos, amb mètodes totalment il·legals. La darrera novetat és un artefacte en forma de fulla que s'adhereix a les matrícules.

El seu objectiu és tapar la matrícula del cotxe perquè els radars no puguin detectar-la i d'aquesta manera evitar les corresponents multes per excés de velocitat. Si la policia deté el vehicle, els imants amb forma de fulla inclouen un comandament a control remot que tocant dos botons cauen de la matrícula.

L'artefacte es pot comprar per una mica més de 12 euros a AliExpress.

Tapar totalment o parcialment la nostra matrícula és una acció totalment il·legal. Tampoc és legal utilitzar diferents productes que evitin que es vegi correctament la matrícula quan els dona la llum. La matrícula ha d'estar sempre totalment visible de cara al fet que qualsevol força de seguretat o instrument tecnològic pugui identificar-la amb facilitat. Per això, aquells que usin aquest tipus d'enginys tecnològics poden afrontar severes multes.