Per fi ha arribat. El vehicle que ha arrasat a Corea del Sud, amb 24.000 reserves el primer dia, i que a Europa també ha creat molta expectació generant 236.000 sol·licituds d’informació. El Hyundai Ioniq 5 ha arribat a terres gironines. El trobareu en exclusiva a les instal·lacions del concessionari oficial Fornells Motor, a Fornells de la Selva (Girona).

El Ioniq 5 és un vehicle de grandària mitjana completament elèctric. Està construït sobre una nova plataforma de Hyundai Motor Group, específica per a vehicles elèctrics de bateries i amb unes proporcions úniques, amb una elevada distància entre eixos (3.000 mil·límetres), un disseny interior innovador i un alt rendiment combinat amb una càrrega ultraràpida.

Aquest model es pot triar en dos tipus de bateria, de 58 kWh o de 72,6 kWh, combinades amb dues configuracions de motor elèctric: amb motor posterior o amb motors davanter i posterior que proporciona tracció total.

La màxima autonomia del Ioniq 5 amb una sola càrrega està al voltant dels 480 quilòmetres. Un dels seus punts forts és que es pot carregar en estacions de 400 V i 800 V. Amb un carregador de 350 kW es pot carregar des del 10% fins al 80% en només divuit minuts. Per a disposar de cent quilòmetres d’autonomia seran necessaris només cinc minuts.

El Ioniq 5 es converteix en una redefinició de disseny atemporal i futurista amb una llibertat de traç sensacional, amb un capó que minimitza buits entre panells per a millorar l’aerodinàmica i un para-xocs distintiu amb llums de led sensacionals.

L’interior incorpora una consola central corredissa, una enorme pantalla que uneix la instrumentació i la pantalla multimèdia (12,25 polsades). A més, incorpora la càrrega sense fil per a dispositius mòbils i càmera de visió posterior.