El nou Toyota GR 86 ha fet el seu debut internacional en un acte virtual conjunt entre Toyota Gazoo Racing i Subaru Corporation. El nou esportiu llançat per Toyota, marca representada a Figueres pel concessionari Noumovil, complementa així la gamma GR, que compta ja amb els aclamats GR Supra i GR Yaris, sumant un tercer model GR a nivell global.

El nou GR 86 hereta el plaer de conducció característic del GT86 original, que es va llançar en 2012 i del qual s'han venut més de 200.000 unitats a tot el món. S'espera que GR 86 sigui el cupè de quatre places més lleuger del segment, gràcies a un ampli conjunt de mesures per reduir el seu pes, com l'ús d'alumini en el sostre i els panells de la carrosseria.

Propulsat per un nou i molt lleuger motor de quatre cilindres horitzontalment oposats i una major cilindrada, de 2.4 litres, el rendiment de GR 86 està un esglaó per sobre de el del seu predecessor.

El nou Toyota de la gamma GR té un destacat perfil esportiu. TOYOTA

Les dimensions de la nova GR 86 són pràcticament idèntiques a les del GT86, el que fa possible que el nou model mantingui un centre de gravetat baix i, amb això, una agilitat única. La rigidesa a la torsió també s'ha incrementat al voltant del 50% en comparació del GT86, per aconseguir un tacte de conducció i una resposta en conjunt encara més grans.

Els components aerodinàmics funcionals, com els conductes de ventilació frontals i els panells basculants laterals, entre altres, han estat desenvolupats a partir de la participació de el model en competicions automobilístiques, el que ajuda a GR 86 a aconseguir els millors nivells previstos de tacte de conducció i estabilitat de la seva categoria.

Al llarg d'aquest any s'aniran anunciant més detalls de la nova GR 86, la comercialització a Europa està confirmada.

Interior del vehicle amb tots els panells de control. TOYOTA