L’activitat retorna al sector de l'automòbil i ho va fent de manera presencial, i van donant a conèixer novetats que afecten les seves gammes de models. És el cas de la marca francesa Citroën, que pertany al grup PSA i que ha donat a conèixer, encara que de manera estàtica, el nou Citroën C3. Un automòbil considerat pels directius de l'empresa francesa com el seu best-seller.

El nou Citroën C3 persegueix l’objectiu de ser el vehicle urbà més confortable i personalitzable, un fet del que ja presumeix el model actual que va arribar al mercat l’any 2016 i del qual s'han venut a escala global més de 750.000 unitats.

El C3 llançat l’any 2016 tenia un elevat percentatge de vendes amb carrosseria de dues tonalitats (65%), així com instal•lació dels airbumps (55%), unes característiques que es mantindran en els models ara presentats.

Responsables de la marca francesa apunten que «Citroën sempre ha donat una gran importància a dotar els seus diferents models d'un caràcter únic.

Els últims anys això es manifesta en la personalització, que es tradueix en ventalls d'opcions cada cop més amplis pel que fa als colors de carrosseria, les combinacions en dues tonalitats o les harmonies interiors. L'objectiu? Convertir l'automòbil en un espai segur que cada persona senti com una cosa molt seva». Al C3 les possibilitats de personalització arriben a les 97 combinacions, es combinen 7 colors principals, 4 de dobles i 4 paquets de color. També s'afegeixen 3 ambients interiors i 3 decoracions de sostre.

ARA UNA MICA MÉS ALT

En la configuració del C3 destaca una altura a terra superior a la mitjana del segment, un capó alt i horitzontal que facilita la visió i la nova signatura lumínica que presideix un frontal més robust. Al lateral sobresurten els nous disseny de les llantes i dels airbumps, i deixa a la part posterior els llums 3D.

A l'interior el disseny és clàssic i està inspirat en les línies netes i el minimalisme del mobiliari escandinau. A més, es pot triar entre dos ambients opcionals d'estètica contemporània. Si el Techwood ofereix elegància i calidesa amb materials d'alt valor i un entapissat clar dels seients i tocs de fusta al tauler de control, l’Esmeralda es caracteritza pel seu caràcter dinàmic, pel contrast de colors foscos i detalls en color maragda i la presència del teixit tècnic en 3D.

DE 83 A 110 CV

Prestacions de primer nivell i emissions reduïdes són el resultat que ofereixen els eficients motors tèrmics Pure Tech i HDi del nou Citroën C3, associats a caixes de canvis manuals i automàtiques EAT6 que incorporen de sèrie el sistema S&S. Els propulsors tenen potències que van des dels 83 als 110 CV.

El nou Citroën C3 té una longitud de 3,99 metres i la seva gamma s'estructura en 5 acabats: Live, Feel, Feel Pack (nova), Shine i Shine Pack (nova), a més de la sèrie especial C-Series, molt atractiva pel seu disseny i els seus equipaments exclusius.

Els preus parteixen dels 12.600 euros i s'eleven fins als 19.700 de la versió més potent i elaborada, el C3 Pure Tech 110 Shine equipat amb la amb caixa de canvis automàtica EAT6.