Jeep ha entrat de ple en el món dels vehicles electrificats amb les versions 4xe, que és com, a partir d'ara, la marca denominarà els seus híbrids endollables. De moment, aquestes versions PHEV estan disponibles en els Renegade i Compass, i de cara a final d'any també arribaran al Wrangler. Tots dos catàlegs inclouen tres nivells d'equipament (Limited, S i Trailhawk), així com la tracció a les quatre rodes (eAWD) i el canvi automàtic de sis velocitats.

GASOLINA MÉS ELECTRICITAT

El sistema de propulsió està format per un motor turboalimentat de gasolina d’1.3 litres amb potències de 130 o 180 CV, que se sumen als 60 CV produïts pel motor elèctric. Tot plegat suma una potència combinada total de 190 C (versió Limited), amb unes emissions de CO2 de 48 g/100 km i un consum combinat de 2,1 l/100 km.

Les versions Trailhawk i S tenen una potència de 240 CV, unes emissions de CO2 de 53 g/100km i un consum combinat de 2,2 l/100 km. A més, disposen d'un canvi automàtic de sis velocitats i poden accelerar de 0 a 100 km/h en 7,1 segons.

La mecànica de combustió acciona l'eix davanter, mentre que l'elèctrica s'encarrega del posterior, de manera que aconsegueix un SUV amb quatre rodes motrius sense necessitat de connexió física entre els trens. Els Jeep Renegade i Compass 4xe 2020 declaren 50 quilòmetres d'autonomia fent servir només el propulsor elèctric. A més, disposen de tres modes de conducció: completament elèctric, de reserva de la càrrega elèctrica o automàtic.

Jeep diu que és possible carregar completament la bateria en una presa domèstica de 2,3 kW en menys de cinc hores i en un wallbox de 7,4 kW en una hora i quaranta minuts. En els dos models la bateria és d’11,4 kWh i està situada sota els seients del darrere, i manté l'habitabilitat de les versions no híbrides.

A l'habitacle disposen del sistema Uconnect NAV amb pantalla tàctil de 8,4’’ i compatibilitat amb Apple CarPlay i Android Auto. També equipen un nou selector per al canvi automàtic de 6 velocitats, el control rotatiu Selec-Terrain actualitzat amb els modes eAWD, 4WD Lock, 4WD Low i Hill Descent Control que serveixen per activar els diferents modes de conducció: Auto, Snow, Mud & Sand i Rock, incloent el nou mode Sport.

Pel que fa als preus, el Jeep Renegade Limited 1.3 PHEV 190 CV està disponible des de 39.750 euros. Per al Compass Limited 1.3 PHEV 190 CV la marca demana 43.200 euros, amb descomptes no inclosos.