El Grup PSA presenta una nova gamma de vehicles comercials elèctrics sense comprometre la capacitat de càrrega, la diversitat d’oferta, el confort o les prestacions vistes en els seus vehicles comercials convencionals. Aquesta nova manera d’entendre el transport de persones i mercaderies amb zero emissions i total llibertat de moviments al centre de les grans ciutats es manifesta en sis models diferents: Peugeot e-Expert, Peugeot e-Traveller, Citroën ë-Jumpy, Citroën e- SpaceTourer, Opel Vivaro-e i Opel Zafira-e Life.

Ja s'han iniciat les comandes en els principals mercats europeus dels furgons Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy i Opel Vivaro-e, mentre que les versions de tipus turisme de fins a nou places com el Peugeot e-Traveller, el Citroën e- SpaceTourer i l’Opel Zafira-e Life començaran el seu camí comercial al setembre.

Cal destacar que les primeres unitats d’aquesta nova generació de vehicles 100% elèctrics començaran a veure a les carreteres al llarg del segon semestre del l’any. Els clients podran optar entre tres longituds diferents, de la mateixa manera que en la gamma convencional: 4,60 metres, 4,95 metres i 5,30 metres.

Com hem comentat anteriorment, la càrrega útil d’aquests vehicles coincideix amb la de les seves versions gasolina i dièsel, per la qual cosa serà de fins a 1.250 quilograms amb l’opció de remolcar fins a 1.000 quilograms addicionals.

Pel que fa a les prestacions, aquests vehicles entreguen 136 cavalls de potència, 260 Nm de parell màxim i arriben a una velocitat màxima de 130 quilòmetres per hora. A més a més, com que estan disponibles amb dues capacitats de bateria (50 kWh o 75 kWh), seran capaços d’oferir una autonomia de 220 o 320 quilòmetres en cicle WLTP, respectivament.

El Grup PSA espera que la nova gamma de vehicles comercials elèctrics suposi el 5% del total de vendes al llarg del primer any de comercialitzacó, i el 15% en els propers cinc anys. A més, durant 18 mesos el fabricant francès completarà la seva gamma de vehicles comercials elèctrics amb el llançament de les versions electrificades dels seus furgons i vehicles polivalents compactes (Peugeot Partner, Peugeot Rifter, Citroën Berlingo i Opel Combo) i dels seus vehicles comercials de grans dimensions (Peugeot Boxer, Citroën Jumper i Opel Movano).