El procés d'electrificació del mercat de l'automòbil té en el fabricant Hyundai a un dels seus grans protagonistes. La marca coreana va ser una de les primeres que va apostar per l'electricitat com una alternativa de mobilitat «real» en la seva gamma. Amb el llançament de l’Ioniq el passat 2016, Hyundai donava el primer pas en un procés d'adaptació de la seva gamma cap a les tendències elèctriques que marcaran el futur més immediat de l'electrificació.

Ara, 3 anys després i amb més de 60.000 unitats comercialitzades a tot el món -12.000 d'elles al mercat espanyol- de les diferents versions de l’Ioniq (híbrid, híbrid endollable PHEV i elèctric), la berlina compacta coreana s'actualitza amb una sèrie de millores que afecten la seva imatge, els sistemes de propulsió i l’equipament.

Estèticament, l’Ioniq incorpora una completa sèrie de discrets però efectius canvis. En el cas dels models híbrid i híbrid endollable, estrena una nova graella frontal d'efecte tridimensional que, al costat de les llums principals i diürnes amb tecnologia led, realcen de manera notable la part davantera del vehicle.

La versió elèctrica també ha actualitzat el disseny de la seva calandra, que manté la seva configuració tancada per millorar l'aerodinàmica. Nous dissenys de llantes, els pilots de led o els quatre colors exteriors nous disponibles completen el llistat de novetats de l'exterior de la carrosseria.

Un cop dins de l'habitacle destaca el redisseny del seu quadre de comandament amb la pantalla de 10,25 polzades com a principal protagonista. Un dispositiu multimèdia que inclou l'avançat sistema BlueLink amb grans prestacions de connectivitat, informació sobre l'estat del cotxe i navegació. Entre altres funcions, a través de l'aplicació BlueLink desenvolupada per a telèfons mòbils es poden bloquejar les portes, programar rutes al navegador, gestionar la càrrega de la bateria en el cas del PHEV i l'elèctric, controlar la climatització o localitzar el cotxe. A més, és totalment nova la instrumentació digital de 7 polzades, la llum d'ambient blava i els tres nous tipus de tapisseries.

MÉS AUTONOMIA

Pel que fa als diferents sistemes de propulsió, és en la variant 100% elèctrica de 136 cv on s'han centrat les millores. En aquest cas, la potència de la bateria s'ha ampliat fins als 38,3 kW/h, de manera que l'autonomia s'ha augmentat fins als 311 km, un 35% més respecte al model anterior. El carregador intern també s'ha millorat, disposant ara d’una potència de 7,2 kW/h i facilitant la càrrega total del vehicle en 6 hores i 5 minuts o aconseguint el 80% de la càrrega en 54 minuts en una estació ràpida de 100 kW.

Els models híbrids i PHEV mantenen la motorització de 141 cv del seu predecessor, amb més de 50 km d'autonomia 100% elèctrica en el cas de l'híbrid endollable. Els preus de tarifa la gamma Ioniq parteixen dels 27.045 euros de l'híbrid, els 33.435 de l'híbrid endollable i els 38.575 de l'elèctric, per bé que el client pot beneficiar-se de descomptes que poden arribar als 2.400 euros en el cas de l’híbrid endollable i de 4.200 euros en els dos altres models.