Hyundai mira al futur inspirant-se en el passat. Així ho demostra amb el nou Concept EV 45, un prototip elèctric presentat al darrer Saló de Frankfurt que representa la nova filosofia de disseny de la marca i avança l'estratègia la seva mobilitat, basant-se en un model icònic de la marca coreana com és el Pony Cupè Concept de l’any 1974.

En aquest model Hyundai aposta pel minimalisme, amb unes línies clares, suaus i senzilles tant a l'exterior com a l'interior. Per fora, un dels seus senyals d'identitat és la graella frontal, que la marca anomena «làmpada de cub cinètic» i en la qual també s'emmarquen els seus moderns fars. També és molt representatiu el seu perfil tipus fastback. Aquesta silueta és precisament la que dona nom al model, ja que el número 45 fa referència a l'angle tant del vidre posterior com del davanter.

L'interior està basat en l'estratègia Style Set Free, amb la qual Hyundai interpreta l'experiència a bord en un vehicle autònom. Per això han configurat el 45 amb un interior totalment habitable i capaç d'adaptar-se a les diferents demandes dels passatgers. Equipat amb una acollidora fusió de fusta, tela i cuir, i amb el terra cobert per una còmoda catifa, l'interior crea un ambient càlid que és alhora relaxant i espaiós.

Alhora, els seients posteriors i davanters de tipus butaca poden girar-se i enfrontar-se, per tal que els ocupants de les dues fileres puguin parlar cara a cara. A més, els passatgers dels seients davanters poden interactuar amb el sistema d’infoentreteniment mitjançant una interfície de llum projectada que substitueix les clàssiques pantalles i ofereix més espai a l'habitacle. La ubicació ergonòmica de la resta de controls també emfatitzen la sensació d'espai, alhora que reforcen la modernitat minimalista del disseny gràcies a la seva estètica futurista.

Per accedir a l'interior, aquest prototip presenta un sistema d'obertura batejat com a Dynamic Daylight Opening (DLO) que es perllonga fins al pilar C, cosa que genera una sensació de moviment dinàmic cap a endavant, fins i tot quan el cotxe està aturat. A la vista lateral també destaquen les càmeres que substitueixen els retrovisors, que projecten la seva imatge en pantalles interiors.

Hyundai no ha concretat quin sistema de propulsió utilitza aquest model, però el que sí que sabem és que, com no podia ser d'una altra manera, és totalment elèctric. Les bateries que l'alimenten estan ubicades «al terra» del vehicle, fet que contribueix a aconseguir un interior molt espaiós i a elevar l’estabilitat i el dinamisme del prototip de la marca coreana.