13 de setembre de 2019
13.09.2019

Com sortir del cotxe si et sorprèn una riuada

Un dels grans perills de la gota freda que afecta Espanya és quedar atrapat en un vehicle

13.09.2019 | 18:29
El més recomanable és no agafar el cotxe en circumstàncies meteorològiques adverses

Les pluges torrencials estan fent estralls a l'est peninsular. A més d'inundacions i nombroses destrosses, la gota freda s'ha cobrat tres víctimes, dues d'elles persones que han quedat atrapades dins del seu cotxe després de veure's sorpresos per una riuada a Caudete (Albacete) i una més a La Jámula (Granada).

Està confirmat que un cotxe que quedi atrapat en un cabal d'aigua d'almenys 60 centímetres pot ser arrossegat si el corrent que circula ho fa a més de 10 quilòmetres per hora. "Amb 40 cm de profunditat ja hi ha moltes possibilitats que un vehicle es vegi arrossegat per l'aigua", adverteix la DGT.

Tot i que el més recomanable és no agafar el cotxe en circumstàncies meteorològiques adverses, si no queda més remei cal prendre les màximes precaucions. L'organisme de trànsit ha publicat un vídeo al seu compte oficial de Twitter en què explica als conductors com s'ha d'actuar en cas de quedar-se tancat en un vehicle per una riuada.
En qualsevol cas, si veiem una zona inundada, la millor decisió que podem prendre és no travessar-la. "No t'arrisquis, no travessis zones inundades", alerta la DGT.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook