Un any més, i ja en van disset, els Premis Cotxe de l'Any dels Lectors han tornat a reunir la totalitat del sector de l'automoció. Un esdeveniment que, en aquesta ocasió, havia de tenir com a principal protagonista el Mercedes-Benz Classe A, el model triat pels lectors de les diferents capçaleres que composen el grup Prensa Ibérica i del diari La Vanguardia, i en el qual també es distingia a Endesa pel projecte de mobilitat elèctrica Endesa X amb el 'Premi Institucional del Motor' i al tres vegades campió del món de motociclisme, Dani Pedrosa, amb la distinció de 'Nom del Motor'.

PROTAGONISTA. El Mercedes-Benz Classe A, guanyador del Premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2019. NEOMOTOR

Uns premis compromesos amb la mobilitat

Uns premis compromesos amb la mobilitatJavier Moll, president de Prensa Ibérica, iniciava la seva intervenció fent referència «als canvis profunds en els quals es troba immers el sector davant un nou escenari en el qual l'únic que roman és el compromís de les marques per la mobilitat ecològica i la seguretat de les persones». Un marc en el qual destacava la cada vegada major presència d'alternatives als sistemes de combustió tradicionals, amb el creixement que estan experimentant les noves solucions híbrides.

Moll va afirmar que aquest procés de «transformació del sector cap a les energies alternatives serà lent, i arriba amb nombroses incògnites i incerteses que tenen a veure amb les mesures polítiques i socials que s'estan prenent». En aquest sentit, el president de Prensa Ibérica advoca per «una transició efectiva però racional, en què la indústria i la societat sàpiguen exactament cap a on anem, com és el full de ruta i el calendari».

Javier Moll concloïa la seva intervenció fent especial èmfasi en el projecte NEOMotor posat en marxa pel grup editorial que presideix. Una aposta «ambiciosa en la qual conflueixen tots els actius de què disposem en el món de l'automoció, amb el suport d'una revista trimestral, una web especialitzada amb un gran protagonisme dels continguts multimèdia, la unificació de la imatge i contingut dels suplements setmanals i la presència a les xarxes socials ».

APOSTA FERMA. Javier Moll va destacar la forta aposta de Prensa Ibérica pel món del motor. NEOMOTOR

Roland Schell, president de Mercedes-Benz Espanya, recollia de mans del ministre de Foment el guardó de Cotxe de l'Any dels Lectors 2019 aconseguit pel Mercedes-Benz Classe A. Un model que, segons l'alt directiu de la marca alemanya «és un clar exemple de l'esperit pioner dels fundadors de la nostra companyia i fidel reflex del lema de Mercedes-Benz, el millor o res». El màxim representant de la marca a l'estat posava de manifest la nova estratègia de la marca sota el projecte CASE, «basada en quatre pilars com són la Connectivitat, la conducció autònoma, el vehicle Compartit (Share, en anglès) i l'Electricitat» .

Roland Schell amb el premi del Cotxe de l'Any dels Lectors i José Luis Ábalos. NEOMOTOR

L'automòbil, termòmetre de l'economia

L'automòbil, termòmetre de l'economiaAlhora, el ministre José Luis Ábalos qualificava al sector de l'automòbil com «un fidel termòmetre i autèntica palanca de l'economia espanyola» a més d'assegurar que «sóc dels que pensen que no hi ha millor escola per als gestors públics que la d'aprendre dels encerts dels gestors privats».

El titular de la cartera de Foment reconeixia «l'audàcia i capacitat d'adaptació del sector del motor davant els reptes de la globalització i de la digitalització del sector de l'automoció, la cultura de l'esforç i capacitat d'adaptació al futur forma part de l'ADN de les empreses del motor, al qual el govern ha de donar suport sent sensible a les seves necessitats».

Per la seva banda Javier Godó, president del Grup Godó i editor de La Vanguardia, va ser l'encarregat de lliurar el Premi Institucional del Motor a José Bogas, conseller delegat d'Endesa.

El màxim dirigent de l'empresa energètica espanyola agraïa l'obtenció d'aquest reconeixement «que posa de manifest els nombrosos reptes que té per davant el cotxe elèctric, entre els quals destaquen l'autonomia de les bateries i els punts de recàrrega». Precisament en aquest últim apartat és on se situa el projecte Endesa X, «una ambiciosa aposta per crear una extensa xarxa de punts de càrrega per superar aquesta barrera existent en l'actualitat i poder donar un adequat servei al ciutadà». José Bogas també va assegurar que Endesa és conscient del «canvi radical que ha patit el context energètic, econòmic, empresarial i fins i tot social, i que ens he portat a l'obligació de tenir un clar compromís d'evolució per seguir posicionant-nos com a empreses sostenibles en el futur».

PREMI INSTITUCIONAL DEL MOTOR. José Bogas va rebre el premi pel projecte Endesa X. NEOMOTOR

Els Premis Cotxe de l'Any dels Lectors també van reconèixer el palmarès d'un dels noms més destacats del motociclisme espanyol, Dani Pedrosa. El pilot de Castellar del Vallès va ser distingit amb el guardó de 'Nom del Motor' per retre tribut a una brillant trajectòria esportiva entre els millors de l'especialitat.

Javier Moll lliurava l'escultura de Martín Chirino a Xavi Bosch, que recollia el guardó en representació del pilot català, encara convalescent d'una recent operació, i que es va retirar de la màxima competició en finalitzar la passada temporada de MotoGP.

NOM DEL MOTOR. Xavi Bosch va representar Dani Pedrosa per recollir aquest reconeixement a la seva carrera. NEOMOTOR