Les noves tendències en l'automoció continuen obrint-se pas a casa nostra. Hi ha un vehicle que conjuga, almenys dues d'aquestes tendències actuals, les compres per internet i la mobilitat elèctrica zero emissions. És la furgoneta elèctrica més venuda a Europa, l'e-NV200 fabricada a Espanya.

Prova d'aquestes tendències és l'interès creixent per part dels clients, especialment pimes i autònoms, en aquest tipus de vehicles. En tot just quatre anys, aquesta furgoneta ha multiplicat les seves vendes per 2,5, creixent en aquest període un 154%. Això ha provocat que gairebé una de cada tres furgonetes elèctriques que circulen pel nostre país sigui un Nissan e-NV200 fabricada a Espanya.

L'any passat, la Nissan i-NV200 va batre el seu rècord històric de matriculacions al mercat espanyol. Amb un total de 468 unitats va obtenir un creixement del 42%, obtenint una quota de mercat del 26%, és a dir, una de cada quatre furgonetes elèctriques venudes a Espanya era una Nissan i-NV200.

El repartiment silenciós de mercaderies s'estén per tot Espanya: la furgoneta e-NV200 va liderar el mercat a Catalunya i Extremadura i va ser segona a Madrid, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Galícia i Navarra. La tendència cap a una mobilitat de repartiment elèctrica i zero emissions és imparable.

L'increment de les matriculacions de la furgoneta elèctrica de Nissan discorre en paral·lel amb l'increment del comerç electrònic perquè tot i que les compres per internet s'hagin incrementat de manera exponencial, els lliuraments dels paquets es continuen fent mitjançant furgonetes i, especialment , en les grans ciutats, la tendència és que es facin amb vehicles més eficients i zero emissions com és el cas de la furgoneta e-NV200.

La Nissan i-NV200 té una bateria de 40kWh que li donen una autonomia de 275km amb una sola càrrega (un 60% més que la primera generació). És la segona generació d'aquesta furgoneta de zero emissions que va arribar al mercat el 2014 creant un segment en aquells dies gairebé inexistent: el dels vehicles comercials 100% elèctrics. Aquella primera generació va complir totes les expectatives de la marca: la planta de Barcelona ha produït 20.000 unitats en poc més de 3 anys i les ha enviat arreu del món (inclòs el Japó). Durant l'exercici 2018, la producció va augmentar un 50% en relació a l'any anterior, fins a arribar a les 6.000 unitats.

La nova e-NV200 de 40kWh és l'element indispensable per assegurar un repartiment de mercaderies d'última milla totalment sostenible i respectuós amb la salut de tots.

Capacitat de càrrega espaiosa, versàtil i millorada

La furgoneta 100% elèctrica Nissan e-NV200 compta amb 4,2m³ d'espai de càrrega, suficient per a albergar dues europalés o una càrrega de fins a 701kg. A més, gràcies a l'àmplia obertura de les portes del darrere i a les dues portes laterals lliscants, el procés de càrrega resulta ràpid i fàcil. El seient de passatgers davanter també es pot plegar si cal, per formar un escriptori. També hi ha molts espais d'emmagatzematge a l'abast del conductor des del seu seient.

Per a aquells clients que vulguin transportar passatgers o treballadors, l'e-NV200 Evalia és l'opció ideal. Gràcies al seu enginyós sistema de seients modulars, segueix havent-hi molt espai per a equipatge o eines, i actualment és l'única furgoneta 100% elèctrica de set places disponible al mercat. La Nissan i-NV200 Evalia és la solució perfecta per a les empreses de taxi i transport de passatgers, per exemple.

Una veritable oficina mòbil

En funció del model, la Nissan e-NV200 inclou diverses característiques d'alta tecnologia molt útils, com una càmera de visió posterior a color per maniobrar fàcilment a baixa velocitat, connectivitat Bluetooth, clau intel·ligent i un sistema de navegació totalment integrat. Aquest sistema de navegació ha millorat en comparació amb la generació anterior, el que aporta als conductors de l'e-NV200 una millor experiència d'usuari, amb un aspecte i sensació generals millorats.

L'aplicació NissanConnect EV ajuda als conductors a aprofitar al màxim la seva Nissan i-NV200 per organitzar millor els seus desplaçaments diaris. Aquesta aplicació es controla a través d'un smartphone, tauleta o ordinador, i permet als propietaris seguir de manera intuïtiva i registrar els informes del conductor digitalment. Poden comprovar informació sobre el nivell de càrrega de la bateria, posar en marxa la recàrrega de la bateria i configurar el climatitzador del vehicle a distància (a través de l'aplicació o del portal web You + Nissan). Tota la informació que necessiten els clients, incloent l'estat de la càrrega i l'ús d'energia, també apareix clarament indicat en el panell d'instruments de la furgoneta.

L'e-NV200 compta amb un sistema de càrrega bidireccional. Això vol dir que el punt de càrrega no només permet subministrar energia elèctrica a la bateria sinó també subministrar aquesta energia a una casa o a una oficina. És el sistema que es coneix com "del vehicle a la xarxa" i que permet la gamma elèctrica de Nissan.

Aquesta integració de l'e-NV200 permet, per exemple, estalviar en la factura de la llum. I és que es pot connectar a la xarxa en hora punta, quan l'electricitat és més cara; o en cas d'emergència. També pot servir per emmagatzemar l'energia elèctrica generada per fonts renovables que, de no ser així, es perdria.