Toyota Espanya acaba de llançar la gamma completa del nou Toyota RAV4 hybrid, la cinquena generació del creador del segment SUV que arriba amb un sistema de propulsió híbrid elèctric renovat, més potent i més eficient, un disseny avantguardista, els últims sistemes de seguretat i ajuda a la conducció i un equipament excel·lent. Un model que ja es pot veure i provar al concessionari oficial Noumovil a Figueres.

Així, ja és possible triar entre dos sistemes de tracció elèctrica -4 x 2 i 4 x 4 (AWD-i)- i cinc nivells d'equipament -Business, Advance, Advance Plus, Feel! i Luxury-, després del llançament a mitjans de novembre de la variant de tracció davantera en els dos acabats més complets. Els cinc acabats disponibles es poden combinar amb els dos sistemes de propulsió indistintament.

La nova generació RAV4 hybrid ens permet circular per tot tipus de camins

El nou RAV4 hybrid és el primer SUV amb una plataforma derivada de la Nova Arquitectura Global de Toyota -Toyota New Global Architecture (TNGA). Gràcies a un molt baix centre de gravetat i una rigidesa més gran de la carrosseria, el tacte de conducció i el confort de marxa són excel·lents. La utilització de la TNGA aporta altres beneficis com un habitacle més espaiós i un maleter d'una capacitat més elevada.

Última tecnologia híbrida

La cinquena generació de RAV4 es propulsa gràcies a l'última tecnologia híbrida elèctrica autorrecarregable de Toyota, una nova motorització Dynamic Force de 2.5 litres i 218 CV en configuració 4 x 2 i 222 CV en configuració 4 x 4. Suposa un pas més enllà tant en la forma de lliurar la potència com en la resposta a qualsevol règim i l'eficiència. Així, el nou RAV4 hybrid presenta els nivells de consum de combustible (4,5 l/100 km) i emissions (103 g /km de CO2) líders del segment SUV.

L'elegància i el confort estan emparellades amb la funcionalitat dels equipaments

Ara, el pioner dels tots terrenys té encara més capacitat per poder circular en manera elèctrica zero emissions. I gràcies al nou sistema de propulsió AWD-i les seves capacitats tot terreny són molt més grans. En comparació amb la quarta generació de RAV4, el parell màxim a les rodes del darrere s'ha incrementat un 30%.

En el nou RAV4 hybrid, en la versió de tracció total, el conductor pot canviar entre els modes Normal, Eco i Sport. En escollir la manera Sport, es modifica l'assistència a la direcció, el control de l'accelerador, la resposta del canvi i la distribució del parell motor per aconseguir un millor rendiment en carretera. A més, la manera Trail, mitjançant un control automàtic de diferencial de lliscament limitat, garanteix la millor adherència i control en superfícies de baixa adherència i trams off-road.

El nou RAV4 hybrid és el primer model de Toyota a muntar l'última variant de Toyota Safety Sense, el conjunt de sistemes de seguretat i assistència a la conducció de Toyota. Ofereix una assistència més al conductor, amb un cert grau de conducció automatitzada, gràcies al nou Creuer Adaptatiu Intel·ligent, el renovat Sistema de Seguretat precol·lisió, amb funció de detecció de vianants i ciclistes; Reconeixement de Se­nyals de Trànsit; Alerta de Canvi Involuntari de Carril i un nou Sistema de Manteniment de Trajectòria. Les variants més equipades munten també sistema d'Alerta de Trànsit Posterior (RTCA) i Detector d'Angle Mort (BSM).

Accessoris i Pack Hybrid

Tots els RAV4 hybrid comercialitzats a Espanya compten amb l'anomenat Pack Hybrid, que inclou un protector de clau i uns passos de portes amb logo Hybrid. L'abundant equipament de sèrie de totes les versions es pot completar amb Toyota Custom, el programa per adquirir Accessoris Originals Toyota.

Els nivells de seguretat estan garantits amb sistemes d'última generació

En les variants 4 x 4, hi ha dos paquets d'accessoris que suposen un estalvi de cost: Adventure - protector entrada maleter i estreps laterals- i Adventure + -protector entrada maleter, estreps laterals, Toyota Protect (carrosseria) i faldilles parafangs.