La xarxa pública catalana de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics té 66 estacions i en sumarà 22 més els pròxims mesos. La Generalitat, a través de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), ha adjudicat 854.750 euros perquè diversos municipis despleguin les noves estacions, que s'haurien de construir a principis de 2019 per assolir les 88 estacions actives.

Les 22 noves estacions estaran situades a quinze ubicacions: Manresa, Lleida, Figueres, Montmeló, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona, Vilobí d'Onyar, Cambrils, Móra la Nova, Móra d'Ebre, Cervera, Sant Vicenç dels Horts, Vic i el Vendrell. El director de l'ICAEN, Manel Torrent, ha explicat aquest dilluns que confien a acabar 2019 amb més d'un centenar d'estacions perquè "tothom tingui a menys de 30 quilòmetres de distància un punt de recàrrega ràpida".

Torrent ha explicat que d'aquesta manera s'estaria complint l'objectiu fixat pel Pla estratègic per al desplegament d'infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya 2016-2019 (PIRVEC). Fins ara, s'han destinat 2,29 milions d'euros per al desplegament de les 88 estacions de la xarxa de recàrrega ràpida. En l'actualitat, circulen més de 12.000 vehicles elèctrics per les carreteres catalanes.