El Premi Cotxe de l'Any dels Lectors 2019 de Prensa Ibérica, grup al qual pertany el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, i La Vanguardia ja té als seus sis candidats. Amb la conclusió de la primera fase de votacions mensuals ja s'han donat a conèixer els vehicles que van a formar part de la votació final d'uns premis que compleixen el seu dissetè aniversari.

D'aquesta manera, els nous Volvo XC40, BMW X2, Nissan Leaf, Mercedes-Benz Classe A, Peugeot 508 i Audi A1 Sportback componen la llista d'aspirants a aquest reconeixement en què, un cop més, els usuaris són els principals protagonistes.

La pàgina web oficial del Premi ha reunit al llarg de tot l'any a les més destacades novetats del món del motor. Un total de 30 vehicles que han estat valorats pels lectors al llarg de les 10 votacions mensuals realitzades, a les que han seguit la definitiva selecció final dels sis candidats per part dels diferents periodistes especialitzats en el món del motor dels diaris que formen part de Prensa Ibérica i La Vanguardia.

D'aquesta manera, aquests sis vehicles entren en la lluita per obtenir la distinció de Cotxe de l'Any dels Lectors aconseguida en anteriors edicions pels Audi A8, Q5 i Q3, BMW Sèrie 5, Alfa Romeo 159, Citroën C4, Ford Mondeo en dues de les seves generacions, Seat Ibiza i Ateca, Volvo V40, Peugeot 308, els Opel Meriva i Astra, aquest últim guardonat en dues ocasions il'Hyundai i30.

La votació final del Cotxe de l'Any dels Lectors es porta a terme a la pàgina web www.mejorcoche.epi.es des de l'1 de novembre i fins al 17 de desembre, quan es desvetllarà el nom del vehicle guanyador.