Les dades extretes de l'últim estudi de Trive, revelen que 7 de cada 10 persones asseguren gaudir quan es posen al volant, sobretot en el cas dels homes, els qui amb un 84% senten una major predilecció per la conducció que les dones (64%).

Una dada molt curiosa és que el 68% dels conductors assegura sentir-se nerviós al seient del copilot, sobretot si és la seva parella la que condueix el cotxe. De fet, un 20% dels enquestats considera que la seva parella condueix realment malament.

L'estudi de Trive també revela que la gran varietat de fórmules de mobilitat que existeixen avui dia al costat de la conscienciació per la cura del medi ambient, són alguns dels motius que estan marcant els canvis en les formes de transport tradicionals. No obstant això, el 73% dels disposa a dia d'avui d'un cotxe en propietat.

A l'hora de comprar un vehicle, el cotxe nou és l'opció preferida per més de la meitat dels compradors, mentre que un 13% es decanta pels vehicles d'ocasió o de quilòmetre zero. El 34% restant està dividit entre les persones que no disposen de cap vehicle i les que prefereixen fórmules de mobilitat alternatives o el transport públic.

D'altra banda, a l'hora de triar entre un cotxe o un altre, el 86% dels enquestats afirmen que és molt important provar el cotxe abans de comprar-lo. A més, fins al 60% confien en Internet com un espai totalment segur i fiable per adquirir un cotxe.

Segons l'estudi, el preu, el consum de combustible, el tipus de motor i la cilindrada, són els factors que més importants a l'hora de triar un automòbil. Altres dels paràmetres decisius per als consumidors són: la mida del maleter, l'equipació extra, els accessoris tecnològics, la comoditat dels seients i el disseny interior.

Finalment, Trive revela que el model de cotxe compacte és el preferit per a 2 de cada 10 compradors. El model urbà és el segon model favorit pels compradors.