Hispano Suiza, la històrica marca d'automòbils propietat de la família Suqué Mateu des de fa quatre generacions, presentarà a Ginebra, un superesportiu 100% elèctric d'altes prestacions fabricat a Barcelona. La marca familiar Hispano Suiza torna a construir automòbils de prestigi a nivell mundial.

La Hispano Suiza Fàbrica d'Automòbils S.A. va ser fundada a Barcelona el 1904 per Damià Mateu amb el suport del director tècnic i enginyer suís Marc Birkigt, soci també de la companyia. Amb un criteri empresarial modern, molta il·lusió i imaginació, impulsen el que es transformarà en el líder en tecnologia automobilística i aeronàutica amb una gran innovació i inversió en R + D.

El 1920 es produeix la nacionalització de la divisió de motors aeronàutics radicada a França per part del govern francès, creant la Société Française Hispano Suiza, SA, sent absorbida per Snecma, filial del grup francès safran el 1968.

L'any 2000, Hispano Suiza va arribar a un acord de cessió de marca amb l'enginyeria Mazel per fabricar un prototip, el superesportiu biplaça de luxe HS21, que va veure la llum a Ginebra aquest mateix any. En els anys 2001 i 2002, es van presentar els models K8 i el HS21-GTS, sengles evolucions del primer.

Quatre generacions de la família Suqué Mateu han preservat, impulsat i dinamitzat la marca familiar des de la seva fundació i de forma ininterrompuda, dedicant molts esforços i recursos a mantenir viu aquest gran llegat. Damià Mateu, besavi de l'actual president, va fundar la companyia i posteriorment el seu fill Miguel Mateu va continuar al capdavant del projecte, fabricant els automòbils d'alta gamma i prestigi. A la seva mort, la seva filla Carmen Mateu va ser nomenada presidenta i va prosseguir la labor del seu pare a través de diverses activitats encaminades a mantenir viva l'essència de la marca. La fundació del Club Hispano Suiza el 2002 és només un exemple de la intensa activitat que desenvolupa, i compleix un dels seus objectius principals, perpetuar la marca a través del temps amb múltiples esdeveniments com exposicions, conferències, publicació de llibres, revistes, articles de investigació, celebració de ral·lis, etc.

Avui dia, Miguel Suqué Mateu, besnét del fundador i actual president d'Hispano Suïssa Fàbrica d'Automòbils S.A. comenta «hem arribat a fer realitat un somni que vam tenir fa molts anys, tornar a veure circular un Hispano Suiza per les carreteres de tot el planeta». I afegeix que, «ja en 1900, en els orígens d'Hispano Suïssa, es va construir el primer automòbil elèctric al món, un prototip que no va arribar a fabricar de manera industrial. Transcorreguts 119 anys, al març de 2019, a Hispano Suiza tindrem nostre primer automòbil 100% elèctric, d'altes prestacions i fabricat a Barcelona, ??complint també el somni del meu besavi».