L'Àrea de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Figueres i diferents concessionaris de la ciutat i l'entorn han organitzat la dotzena edició de la Fira del Vehicle d'Ocasió (FiraVO) de Figueres, que es pot visitar tot el cap de setmana. Aquesta vegada, la convenció de l'automòbil compta amb setze expositors que es reparteixen entre 6.000 metres del Recinte Firal de la capital altempordanesa.

Des de l'organització de la fira, asseguren que després de dotze edicions «està consolidada, tant a l'Alt Empordà com a tota la província, però també al sud de França». A FiraVO, s'hi poden trobar ofertes exclusives d'uns cotxes que «tindran garantia, durant almenys un any», assegura el regidor de Fires i Mercats de l'Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef.

A la fira, hi col·labora l'empresa pública Fisersa, que de nou obsequia amb un any d'aparcament gratuït a un dels compradors per a cada estand. «Sabem que és un sector estratègic per a l'economia de la ciutat, i com a Ajuntament hi hem de col·laborar», diu Masquef, que afegeix que «ens hem de treure la connotació negativa que tenim d'un cotxe de segona mà».

La fira facilita la feina per donar un cop d'ull a totes les marques, que ofereixen preus especials durant tres dies, de divendres a diumenge.

La fira, tot i que disposa de wifi gratuït i servei de bar, no barreja altres actes, sinó que se centra a vendre cotxes que «és el que més sabem fer», diuen des dels concessionaris. És un esdeveniment professional, que té la voluntat d'igualar o fins i tot superar les xifres de l'any passat. Un 2017 que va comptar amb 11.000 visitants, que van comprar fins a 210 cotxes, de 12.000 euros de mitjana entre tots els vehicles exposats. Així, la facturació va ser de 2.520.000 euros.

L'impacte econòmic total va ser de 726.925,43 euros, amb una despesa per visitant de 18,38 euros i un retorn de més de 36 euros per cada euro invertit, segons l'Ajuntament. Dels assistents, un 4% era de fora la província, la resta, o bé de la demarcació o de Figueres.