A falta de poc més de dos mesos perquè es tanqui la fase de votacions mensuals, els Premis Cotxe de l'Any dels Lectors de Prensa Ibérica i La Vanguardia encaren la recta final. Un primer tràmit al qual s'han incorporat a l'agost a nous candidats. Es tracta dels nous BMW Sèrie 8, Jaguar I-PACE i Jeep Wrangler, tres models que van a lluitar per fer-se amb un lloc a la definitiva votació final pel premi, i la primera victòria parcial augmentaria de manera clara les seves possibilitats.

Cal recordar que l'elecció com a vehicle "favorit" del mes per part dels lectors, atorga al model en qüestió un avantatge afegit per entrar a la final. Un accés a aquesta última votació que recau en els periodistes especialitzats en la informació del sector de l'automòbil de les diferents capçaleres que formen part de Prensa Ibérica, entre les quals hi ha el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, i La Vanguardia, que han de triar els sis candidats escollint entre els vencedors mensuals, encara que també poden incloure entre aquests sis a un vehicle que no hagi aconseguit el triomf en el mes que hagi participat en la votació.

D'aquesta manera, Sèrie 8, I-PACE i Wrangler es disputen a l'agost aquesta posició de preferència que pugui donar-los pas a la definitiva selecció que es realitzarà al llarg de novembre i desembre, i de la qual sortirà el nou Cotxe de l'Any de dels Lectors.

Així doncs, la Sèrie 8 torna al catàleg de BMW sota una proposta de coupé d'altes prestacions amb unes dimensions de 4,84 metres de longitud, 1,90 d'amplada i tan sols 1,34 d'alçada. Un model d'estètica captivadora caracteritzada per detalls com el spoiler davanter, unes sobre dimensionades preses d'aire i uns prims fars de LED, disponible a la versió dièsel 840D xDrive de 320 CV i la de gasolina M850i ??que estrena el nou motor V8 de 5.0 litres i 530 CV.

Jaguar presenta un no menys destacat aspirant al títol amb l'I-PACE. Amb aquest SUV de marcat caràcter esportiu, la firma britànica mostra tot el seu potencial tecnològic gràcies a un avançat sistema de propulsió 100% elèctric. Per a això utilitza dos motors -ubicats en tots dos eixos- amb una potència conjunta de 400 CV, capaç de dotar-li d'un excepcional nivell de prestacions. A tot això cal afegir-li una excel·lent habitabilitat interior amb un maleter amb una capacitat inicial de 656 litres.

La quarta generació del Jeep Wrangler tanca la nòmina de candidats a l'agost. El mític tot terreny americà es presenta en un totalment actualitzat catàleg que, respectant fidelment el concepte original Wrangler, dóna un notable pas endavant en matèria tecnològica, d'equipament i fins i tot de prestacions off-road. El Wrangler es comercialitza en carrosseries de 3 i 5 portes amb el motor dièsel Multijet 2.2 de 200 CV amb una canvi automàtic de 8 velocitats.

Podeu votar accedint al web oficial del Cotxe de l'Any dels Lectors.