El futur tot terreny de Seat (SUV, per les seves sigles en anglès), el més gran d'aquesta gamma de l'automobilística de Martorell, s'anomenarà Tarraco, segons han explicat a Europa Press fonts sindicals.

El model, que es fabricarà a la planta de Volkswagen de Wolfsburg (Alemanya) i sortirà al mercat a la fi d'aquest any, portarà el nom de Tarraco, la denominació romana de la ciutat catalana de Tarragona, segons informa aquest dimecres la publicació alemanya 'Auto Motor und Sport'.

Seat no ha confirmat oficialment cap nom per al futur model de la companyia i ha indicat que l'anunci oficial es farà en les properes setmanes, alhora que ha recordat que el nom va sortir d'una votació popular.

La companyia va rebre més de 10.000 propostes per donar nom al nou model, de les quals Seat va seleccionar quatre: Alborán, Aranda, Àvila i Tarraco, perquè entressin en la votació popular definitiva.

Durant dues setmanes del mes de setembre va estar obert el procés de votació pública per elegir el candidat favorit, i Tarraco va ser el que va rebre més vots.

L'automobilística tenia previst anunciar el nom del seu tercer SUV abans del 15 d'octubre de l'any passat, però ho va retardar 'sine die' per la situació política a Catalunya al mes d'octubre.