El premi Cotxe de l'Any dels Lectors de Premsa Ibèrica i La Vanguardia ha tingut com a guanyador de la votació inaugural del seu recentment iniciada dissetena edició al nou Volvo XC40. La incorporació al mercat d'aquesta nova generació de tot terrenys de mida compacte de la firma sueca no ha pogut començar de millor manera l'any.

Uns vots els aconseguits pel XC40, emesos per milers de lectors d'aquests dos grups editorials a la pàgina web www.mejorcoche.epi.es, que el col·loquen en una situació de preferència de cara a obtenir un lloc en la votació final del premi , a la qual només accediran un total de sis vehicles.

D'aquesta manera, l'innovador SUV d'origen nòrdic estrena el llistat de models Favorits pels lectors, i reforça les seves opcions per aconseguir una plaça entre els finalistes.

La gamma de llançament del XC40 compta amb dues úniques versions; un dièsel D4 de 190 cv i el gasolina T5 Drive-I de 247 cv, sempre vinculats a un canvi automàtic de 8 velocitats i al sistema tracció total.

No obstant això, l'oferta creixerà a partir del proper mes de març amb altres alternatives de 150 cv T3 i D3 i, més endavant, amb una versió 3 cilindres, un híbrida i una 100% elèctrica.

BMW 6 GT

Tres nous aspirants

Al febrer altres tres aspirants presenten la seva candidatura a aquest ja consolidat guardó del panorama editorial del món del motor.

Una llista que en aquesta ocasió acull dues propostes de marcat caràcter premium, com és el cas del nou coupé de quatre portes d'alta gamma de la Sèrie 6 Gran Turisme de BMW, i de la nova generació de berlines de representació A8 d'Audi.

Audi A8

Tanca la nòmina de candidats del mes de febrer el Mitsubishi Eclipse Cross, l'alternativa més esportiva de la gamma SUV de la firma japonesa.

Mitsubishi Eclipse Cross