El premi Cotxe de l'Any dels Lectors d'Editorial Premsa Ibèrica i La Vanguardia ja compta amb nous candidats després de l'inici de la sisena votació de la seva actual edició. Al juny, Volvo XC60, Opel Crossland X i Seat Eivissa són els protagonistes de la web www.mejorcoche.epi.es, i ja han començat a rebre els primers vots dels lectors de les diferents capçaleres que formen part de tots dos grups editorials. Tres propostes que tornen a mostrar la varietat de solucions de mobilitat que ofereix el mercat de l'automòbil.

D'una banda, el Volvo XC60 es presenta sobre una plataforma totalment nova. Un model que guanyat en grandària exterior i interior -frega els 4,70 metres de longitud- i incorpora els nous codis d'imatge que la marca nòrdica ha anat aplicant de manera gradual a tota la seva gamma.

La gamma del XC60 compta amb un ampli ventall de motoritzacions gasolina, dièsel i híbrides, amb potències que van des dels 150 CV del D3 fins als 407 CV de l'híbrid T8 Twin Engine. Així mateix, estarà disponible en versions tant de tracció davantera com a les quatre rodes.

Així mateix, Opel presenta la seva segona candidatura el premi aquest any amb el Crossland X. Es tracta de la segona variant del catàleg tot terreny X, del que ja forma part el conegut Mokka i al que s'incorporarà a final de temporada el Grandland. Una proposta que passa a ocupar el graó d'accés a aquest catàleg off-road, encara que amb un enfocament més urbà i de notable habitabilitat interior i capacitat de càrrega.

Ja a la venda al nostre país, la gamma del Crossland X s'estructura entorn de la motorització 1.2 gasolina en nivells de potència de 80, 110 i 130 CV, i a les dièsel 1.6 de 9 9i 120 CV. Totes elles associades a la tracció davantera, també es poden combinar amb els nivells d'acabat Selective i Excellence.

El Seat Eivissa completa la nòmina d'aspirants al juny. La cinquena generació de l'utilitari compacte de la signatura de Martorell aterra aquest mes en els concessionaris amb l'objectiu de mantenir la posició de lideratge que sempre han ostentat els seus antecessors.

Disponible en una única carrosseria de 5 portes, l'Eivissa manté gairebé idèntiques les dimensions del seu antecessor amb 4,06 metres de longitud, 1,78 m d'amplària i 1,44 m d'altura. Encara així, ha guanyat notablement en habitabilitat i capacitat de càrrega del seu maleter, ara situada entre els 355 litres inicials i els 1.165 litres si es prescindeix íntegrament del seu respatller posterior. L'oferta inicial de l'Eivissa està composta per les versions de gasolina 1.0 en potències de 75, 95 i 115 CV. Al final d'estiu arribarà les diésel TDI, una quarta opció de gasolina de 150 CV i una variant de gas natural comprimit.

Bosch Car Service segueix repartint premis entre els participants

Un nou mes, els participants en el Cotxe de l'Any dels Lectors han optat als diversos regals que se sortegen entre tots els votants. Un total de 6 vals amb un valor de 200 euros per ser utilitzats a la xarxa de servei de Bosch Car Service, que se sumen als sortejats en anteriors votacions entre els milers de lectors dels diferents diaris de Premsa Ibèrica i La Vanguardia.