La línia 1 del taller 10 de la planta de Martorell ultima els preparatius per operar a plena capacitat en la fabricació de la nova versió del 'Ibiza' i del nou model SUV 'Arona' a partir del segon semestre d'aquest any. La preparació d'aquesta línia ha suposat una inversió de 900 milions d'euros, segons ha explicat Luca de Meo, president de Seat. De Meo ha fet aquest anunci amb motiu de la visita que el president Carles Puigdemont ha fet a la planta de Martorell. Puigdemont ha destacat que ''hi ha una Catalunya Seat'' que és el ''mirall'' del teixit industrial català i de la capacitat com a país de ''no resignar-se'' i de ser una societat oberta que treballa per adaptar-se, com fa Seat, als nous reptes de la nova revolució industrial de la digitalització.

Puigdemont ha destacat el compromís de Seat amb el sector industrial de Catalunya que ha demostrat que la marca és ''un veritable tractor'' del teixit industrial català que genera miles de llocs de treball directes i desenes de milers d'ocupació indirecte.

El president Luca de Meo ha utilitzat el català en una part de la seva intervenció per dir que ''estem orgullosos'' que l'activitat de Seat suposi prop del 4% del PIB català i el 10% de les exportacions de les empreses catalanes.

De Meo també ha assenyalat que les xifres d'inversió de 3.300 milions d'euros, en el període 2015 i 2019, ja s'han començat a desplegar amb la inversió que ha requerit la posta en marxa de les línies de producció de la quinta generació després de 33 anys del Seat Ibiza que arribarà als concessionaris a partir del mes de juny i del nou 'Arona', el germà petit del SUV 'Ateca' que sortirà del taller 10 a partir del segon semestre d'aquest any.

El president ha subratllat que amb aquesta inversió Seat ''demostra el compromís'' de la marca en el desenvolupament econòmic i ''ratifica'' el lideratge com el primer inversor industrial en I+D. De Meo ha explicat que la xifra de 900 milions d'euros suposava una xifra mai vista a la companyia en el llançament de nous models i de noves versions de cotxes.

Seat és el ''pal de paller'' de la industria de Catalunya, ha dit De Meo en la seva intervenció davant el president Puigdemont i ha afegit que en la seva activitat la marca del grup Volkswagen té un ''paper clau'' en el sector tecnològic i laboral del país.

La línia 1 del taller 10 on es farà el muntatge final de l nova versió del Ibiza i d'on també sortirà el nou 'Arona' incorporarà abans de l'estiu un tercer torn. Cada torn suposa entre 600 i 800 treballadors. Aquest nou torn no suposarà nova contractació perquè el personal sortirà d'un torn de la línia 2 on es fa el muntatge del Seat 'Leon'. Un portaveu de l'empresa ha manifestat que tot i que la línia 2 es quedarà amb un torn menys el volum de producció es mantindrà.

El president Puigdemont ha ''felicitat'' a Seat pels seus resultats històrics de beneficis obtinguts en el 2016 que venen a demostrar ''l'encert de les decisions preses'' fa uns anys durant la crisi.

''Catalunya Seat''

Puigdemont ha fet referència a una ''Catalunya Seat'' que és la conseqüència directe de l'activitat de l'empresa que en aquests anys ha impactat en el territori on desenvolupa la seva activitat, en les famílies que directa o indirectament treballen o estan vinculades a la marca i que configuren la ''Catalunya Seat de la qual ens sentim orgullosos com a país''.

Aquesta ''Catalunya Seat és el mirall'' on una part important del país es pot reconèixer, la part de l'activitat industrial, la part de la capacitat de no resignar-se i de la part del país que es vol adaptar als nous reptes de la nova revolució industrial de la digitalització ''com fa Seat''.

El president també s'ha referit a l'aportació que fa Seat al creixement industrial de Catalunya, que creix per sobre de la Unió Europea i que cada vegada exporta ''més i millor'', com fa Seat a mercats molt exigents com són el mercat d'Alemanya i el Regne Unit, segon i tercer mercat en vendes del grup presidit per De Meo. Puigdemont ha dit que la industria catalana és ''deutora en gran part de l'aportació de Seat''.

El president Puigdemont, acompanyat de Luca de Meo, ha arribat a les portes del taller 10 de la planta de Martorell conduint l'últim model del Seat 'Ibiza' que arribarà als concessionaris a partir del mes de juny.

''Més que un club i més que una fàbrica''

La coincidència de la celebració del partit de la Champions d'aquest dimecres a la nit entre el Barça i la Juventus ha fet que tant el president Carles Puigdemont com el president de Seat hagin fet referències al partit.

De Meo ha explicat en la seva intervenció que la marca Seat ''és més que una fabrica'' perquè en el seu desenvolupament ''s'implica'' en el territori i en el desenvolupament industrial de Catalunya.

El president ha recordat en la seva intervenció les paraules de Luca de Meo al dir que Seat ''és més que una fàbrica'' i s'ha referit al partit de la Champions entre el Barça i la Juve d'aquest dimecres a la nit ''en el que un club que és més que un club s'enfrontarà a un altre club important'' del qual es seguidor el president de Seat i els dos equips ''podran demostrar que son més que un club de futbol'', ha reblat.