La segona edició del saló RetroMoto Barcelona ha començat aquesta tarda puntualment amb els primers visitants a la que és l'única fira estatal dedicada a les motos clàssiques de forma monogràfica.

L'atenció d'aquests primers visitants s’ha concentrat a l'àrea comercial, zona clau per trobar peces de recanvi, documentació i regals per a les motos, així com en els diferents estands.

A les 17.00 hores ha començat l'homenatge del món del motociclisme a un dels pilots catalans més destacats en Trial, l'empordanès Toni Gorgot, que s’ha desplaçat a la Farga per recollir la placa preparada amb motiu d'aquest reconeixement.

Gorgot va ser campió nacional junior i, posteriorment, campió estatal de Trial en sis ocasions, des de 1978 a 1983, amb Bultaco, Ossa i Montesa. Així mateix va ser el primer català a guanyar la prestigiosa prova dels Sis dies d'Escòcia de Trial, amb Montesa. I va participar en el Campionat del Món aconseguint 13 podis, entre ells el primer lloc en el Gran Premi d'Itàlia en 1981.

L'acte ha estat presentat pel director del certamen, José Enrique Elvira, que ha apostat per la consolidació de la fira, igual que el representant de l'ajuntament de L'Hospitalet, Josep María García Mompel, que ha exposat la plena col·laboració de la Farga en aquest objectiu. A més, ha intervingut el Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, per enaltir la figura del pilot homenatjat i lliurar-li la placa.

Gorgot ha agraït els elogis rebuts i ha mostrat i explicat els continguts de l’estand especial, al que ha aportat motos, trofeus, fotos i altres records de la seva època, a la comitiva, entre la qual destacava també el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep María Mañé.

Un altre acte destacat del dia ha estat la Presentació de les 3H de Resistència Clàssiques d’Alcarràs, primera prova de la Copa Catalana de Resistència Clàssiques, a càrrec de Francisco Javier Gil, coordinador d'esdeveniments clàssics de la Federació Catalana de Motociclisme.

Aquest interessant campionat consta aquest any de tres curses de 3 hores amb motos clàssiques de 4 categories i que abasten motos de totes les èpoques amb límit fins a l'any 89.

A la presentació s’ha mostrat el cartell anunciador de la competició, així com detalls del calendari i característiques d'aquesta primera cursa a Alcarràs, que comptarà amb un màxim de 60 motos amb relleus de 2 o 3 pilots.

A més, RetroMoto Barcelona compta amb la presència en un estand de Benjamín Grau, el rei de Montjuïc, que defensa així a La Farga de L'Hospitalet el seu projecte per participar a l'Illa de Man Classic TT d'aquest any.

Min Grau està present en aquest estand per signar autògrafs i fer promoció d'aquest repte entre els afeccionats, que tenen una gran ocasió de conèixer-ho i tractar diferents aspectes tècnics amb aquesta figura del motociclisme nacional.

L’estand compta amb l'exposició de la moto amb la qual pretén participar en la mítica prova, una Yamaha 750 R OW1 de 1985, així com altres motos seves, i tindrà a la venda divers material de marxandatge.

Cap de setmana amb varietat d'actes

La fira inicia així un intens cap de setmana, ja que diversos clubs d'afeccionats i col·leccionistes de motos clàssiques han previst la seva assistència, estant programades a més diverses concentracions.

RetroMoto Barcelona compta amb l'al·licient d'un estacionament interior, gratuït i vigilat reservat a motos clàssiques i neoclàssiques, que lluiran en exposició cada jornada per a tot el públic. Els assistents en aquestes motos clàssiques tindran accés a aquest aparcament i un descompte del 50% en el preu de l'entrada, sortint així en 4 euros per persona.

Les entrades costen 8 euros, i són gratuïtes per als menors de 10 anys, per la qual cosa aquesta fira suposa a més una atractiva oferta per acudir aquest cap de setmana i ensenyar als més joves com eren les motos de fa uns dècades.

L'organització espera que unes 16.000 persones assisteixin a aquesta segona edició d'un certamen especial i diferent com és RetroMoto Barcelona.