La Xarxa Oficial de Concessionaris de Toyota Espanya acull, des d'aquest dilluns i fins al dissabte 15 d'octubre, la Setmana Toyota Hybrid, una iniciativa posada en marxa per Toyota Espanya amb l'objectiu de continuar democratitzant la tecnologia híbrida i donar a conèixer els avantatges de la gamma híbrida de Toyota, formada actualment per sis models -Yaris hybrid, Auris hybrid, Auris hybrid Touring Sports, Prius, Prius + i RAV4 hybrid. A ells s'unirà properament un setè model híbrid: el Toyota C-HR, l'edició especial de llançament (Toyota C-HR Launch Edition) ja es comercialitza.

El concessionari Toyota Noumovil, situat a la carretera de Roses, acull aquestes jornades a les seves instal·lacions i, també, organitza dues sortides informatives amb els seus vehicles. La primera tindrà lloc aquest dimecres, a la plaça de Catalunya, coincidint amb la Fira del Col·leccionisme. Dissabte al matí seran presents a la Rambla durant la Fira del Brocanter i, a la plaça de Catalunya, al costat del mercat. Entre tots els visitants se sortejarà un cap de setmana romàntic per a dues persones.

Respondre dubtes

La Setmana Toyota Hybrid, que es desenvoluparà en tota la Xarxa Oficial de Concessionaris de Toyota Espanya durant aquests dies, permetrà als potencials clients comprovar de primera mà com funciona un híbrid, a través de proves de producte, i resoldre qualsevol dubte que puguin plantejar al voltant d'una tecnologia en la qual Toyota és líder mundial. Així ho testifiquen els més de nou milions d'híbrids comercialitzats a tot el món des que el 1997 arribés al mercat la primera generació del pioner híbrid, el Toyota Prius.

La Setmana Toyota Hybrid permetrà donar resposta a alguns dubtes que recurrentment sorgeixen en els potencials clients d'un híbrid de Toyota, des de si cal recarregar la seva bateria connectant el cotxe a la xarxa elèctrica -no cal, ja que l'actual gamma híbrida de Toyota està formada per models la bateria que es recarrega per si sola en marxa, en les desacceleracions i frenades-, el seu cost de manteniment -inferior al d'un model amb mecànica convencional a causa de la presència de menys elements de desgast- o la garantia del sistema híbrid i la bateria -tots els components del sistema híbrid tenen una garantia de 5 anys o 100.000 quilòmetres, igual que la bateria, la garantia es pot ampliar a 10 anys.

El plaer de conducció i l'eficiència són dues de les principals característiques de la gamma híbrida de Toyota, així com la seva suavitat i el baix nivell sonor en circular.

Tot això ho podran comprovar de primera mà aquells que s'acostin a la Xarxa Oficial de Concessionaris de Toyota Espanya o a les activitats programades i es posin al volant de qualsevol dels models híbrids de Toyota.

La importància de l'etiqueta ECO

Un altre dels grans avantatges de la gamma híbrida de Toyota és la seva certificació com mediambientalment sostenibles dins de la classificació que la Direcció General de Trànsit (DGT) ha realitzat recentment, ja que els híbrids Toyota s'emmarquen dins de la categoria ECO. Així, juntament amb els vehicles de la categoria Zero Emissions, lideren el grup del 50% del parc més eficient (16 milions de vehicles). La DGT ha dut a terme aquesta categorització partint del Pla Nacional de Qualitat de l'Aire i Protecció de l'Atmosfera 2013-2016 (Pla Aire). Aquesta classificació té com a objectiu discriminar positivament els vehicles més respectuosos amb el medi ambient i ser un instrument eficaç per a ajuntaments i altres administracions, que podran identificar visualment amb facilitat quin nivell de respecte mediambiental ofereix cada vehicle. El distintiu per a la categoria ECO, que inclou tots els híbrids de Toyota i Lexus, és blau i verd, amb la paraula ECO al centre.