El president de Seat, Luca de Meo, ha aprofitat la presentació dels resultats de la companyia de l'any passat per anunciar que el 2017 llançarà al mercat el "germà petit" de l'Ateca, un nou SUV per competir en un segment que creixerà un 25% en els pròxims quatre anys. De Meo ha afegit que el nou model, un dels quatre que la companyia preveu treure al mercat en els pròxims 18 mesos amb una inversió de 3.300 milions d'euros, s'ha creat i desenvolupat a Martorell i que també es fabricarà a la factoria catalana compensant la pèrdua de l'Audi Q3.

Luca de Meo, que no ha avançat cap detall del nou model, ha destacat que competirà en un segment, el dels SUV petits, que és un dels que més creixerà en els pròxims anys i on Seat volia ser protagonista. Així, el "germà petit" de l'Ateca haurà de competir amb models com el Nissan Juke o el Ranault Captur, per exemple.

El que sí ha confirmat el president de la companyia és que el nou model es fabricarà a la factoria de Martorell i que així, tot i no apuntar cap previsió de producció, compensarà la sortida de l'Audi Q3 que encara es fabrica a la planta catalana però que marxarà a Hongria quan comenci la producció de l'Audi A1 a la planta catalana.

El nou vicepresident executiu de Recursos Humans de Seat, Xavi Ros, ha assenyalat que, més enllà de la producció d'aquest nou model, la companyia confia en l'Audi A1 per mantenir la producció i la plantilla a Martorell, En aquest sentit ha recordat que l'A1 arriba a la planta catalana en la seva segona versió, normalment més consolidada al mercat, i que compartirà plataforma amb l'Ibiza, el que servirà per reduir els costos.