Les accions del consorci automobilístic francès Renault van tancar la cotització d'aquest dijous amb una caiguda del 10,28% a la Borsa de París. La companyia va finalitzar el dia amb un preu dels seus títols de 77,75 euros per cada acció, cosa que representa una disminució de 8,91 euros respecte al preu de 86,66 euros amb què va tancar la negociació de dimecres passat.

La ministra francesa d'Ecologia, Desenvolupament Sostenible i Energia, Ségolène Royal, ha assegurat que el grup automobilístic Renault no va instal·lar cap dispositiu manipulador en els seus vehicles per alterar les emissions, si bé ha indicat que les proves realitzades per les autoritats franceses han detectat "excessos "en els nivells de diòxid de carboni (CO2) i d'òxids de nitrogen (NOx) de la signatura i de dues marques estrangeres.

Royal ha destacat que Renault no havia comès frau ni havia manipulat les emissions dels seus models. "Els accionistes i els treballadors poden estar tranquils", ha subratllat, i alhora ha assegurat que no s'havia instal·lat cap dispositiu fraudulent ni en models de Renault ni d'altres fabricants, a excepció de Volkswagen.

No obstant això, sí que ha confirmat que tant Renault com altres dos fabricants no francesos van excedir els estàndards d'emissions de NOx i de CO2. Així, ha afirmat que PSA Peugeot Citroën no va superar els límits i ha afegit que la cooperació de la signatura del rombe està sent "exemplar", segons informa 'Le Figaro'.

Per la seva banda, el ministre d'Economia francès, Emmanuel Macron, ha destacat que el cas de Renault "de cap manera" es pot comparar amb la situació de Volkswagen i ha assegurat que manté la seva confiança en la companyia del rombe.

Macron ha indicat que les autoritats han realitzat des del passat mes de setembre diverses comprovacions i anàlisis per tal de verificar la fiabilitat i la qualitat de la informació transmesa als consumidors i ha revelat que Renault era un dels fabricants analitzats.