Catalunya estrenarà en el primer trimestre del 2016 un nou sistema propi d'etiquetatge verd dels vehicles. "Els que siguin menys contaminants tindran estímuls i al€licients, com descomptes a la xarxa d'autopistes de la Generalitat i als aparcaments, zones blaves i verdes dels municipis", ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que aquest dijous és a la cimera del clima de París. Aquesta certificació voluntària consistirà en vuit categories, identificades amb un número i color específic, en funció del potencial contaminant de l'atmosfera de cada vehicle per òxids de nitrogen (NOx), partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) i diòxid de carboni (CO2).

Vila vol "premiar els ciutadans i les iniciatives empresarials que es comprometin en la reducció d'emissions" de gasos contaminants. "És un problema molt greu a escala planetària i sabem que la incidència de les polítiques locals i regionals és la més eficaç de totes les que es fan", ha insistit el conseller. A Catalunya, el 27% de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle tenen l'origen en el sector dels transports.

La comissió rectora del Pla d'Actuació de Millora de la Qualitat de l'Aire a la conurbació de Barcelona ha aprovat els criteris tècnics per determinar els vehicles nets i la seva certificació de qualitat de l'aire. Els titulars de vehicles hi podran tenir accés via telemàtica, a partir del portal EcoviaT, que gestiona Territori i Sostenibilitat. Des del 2012 ja ofereix un sistema de descomptes que, en funció del peatge, és del 30% per als vehicles amb baixes emissions i del 40% per als ocupats per tres o més persones. Des del setembre passat, els cotxes elèctrics tenen una bonificació del 100%. Amb aquest nou sistema propi d'etiquetatge verd la Generalitat fa un pas més i ajusta els descomptes de forma més concreta en funció de les emissions, no només de CO2 sinó també dels contaminants locals, com els òxids de nitrogen (NOx). A més, s'hi incorporaran tots els vehicles i no només els turismes.

Es crearan dos apartats, un per a turismes i furgonetes i l'altre per a camions, autocars i autobusos. En tots dos casos, la certificació de qualitat de l'aire constarà de vuit categories, dues per als vehicles considerats nets (ECO elèctric i ECO) i sis per a la resta (1, 2, 3, 4, 5, i 6), en funció del que contaminin. De la categoria ECO elèctric (de color verd) en formaran part els vehicles elèctrics purs i d'hidrogen elèctrics d'autonomia extensa, i també els elèctrics híbrids endollables amb 40 quilòmetres d'autonomia. En la segona millor categoria, l'ECO (també de color verd), hi haurà els vehicles de gas natural, GLP o biogàs sota normativa europea d'emissions EURO5 o superior, amb emissions de NOx iguals o inferiors a 60 mg/km i emissions de CO2 inferiors a 140 g/km. També en formaran part els vehicles de benzina i dièsel amb emissions de NOx iguals o inferiors a 60 mg/km i emissions de CO2 inferiors a 100 g/km.

Les altres sis etiquetes (que van des del color verd clar fins al gris, passant per diferents tons de vermell) no començaran a funcionar encara en el primer trimestre del 2016 sinó a partir del setembre.