La segona generació d'aquest vehicle, del qual ja es van vendre més de 730.000 unitats, té els mateixos trets de disseny que caracteritzen tots els models X de BMW. L'habitacle del nou BMW X1 és més espaiós, i pot acollir més folgadament els passatgers i el seu equipatge. L'esportivitat i el confort dinàmic del vehicle augmenten gràcies als motors de quatre cilindres d'última generació de BMW Group, a l'eficiència optimitzada del sistema de tracció total intel·ligent BMW xDrive, així com a la nova tecnologia del xassís. Aquest progrés s’afegeix a una reducció del consum i de les emissions que pot arribar a ser de fins al 17% en comparació dels respectius models antecessors.

Motoritzacions

La segona generació del BMW X? es llança al mercat amb una gamma de motors completament nova. Presentat al mercat el mes d'octubre, el nou model s'ofereix amb un motor de gasolina i tres motors dièsel, tots de quatre cilindres. Aquests propulsors són part de la nova gamma de motors de BMW Group i abasten un marge de potència des de 150 CV fins a 231 CV. Aquests motors es combinen amb una caixa de canvi manual de sis marxes, o bé amb una caixa automàtica Steptronic de vuit marxes, també de nou desenvolupament.

Confort i versatilitat

La posició més alta dels seients, el confort i l’espaiositat optimitzats i la major versatilitat de l'habitacle subratllen les múltiples qualitats que ofereix. La millor visibilitat que es té del trànsit des del seient del conductor redunda en el plaer de conduir amb més control.

La versatilitat típica dels models X de BMW no solament s'expressa a través de les qualitats dinàmiques en diversos tipus de terreny, sinó també en la utilització de l'habitacle. El nou BMW X1 ofereix més espai per al conductor, els seus acompanyants i l'equipatge i, addicionalment, l'habitacle pot aprofitar-se de manera més variada. Els seients posteriors inclouen respatllers abatibles en tres segments. A més, la banqueta pot desplaçar-se13 centímetres horitzontalment. Una altra opció consisteix a adquirir el seient davanter de l'acompanyant amb respatller abatible.

Les variants d'acabat Advantage, Sport Line, xLine i M Sport, que s'ofereixen de manera alternativa davant l'equipament bàsic, inclouen diversos elements de disseny específics per a l'exterior i l'interior.

Caixes de canvi

El nou BMW X1 inclou de sèrie la nova caixa de canvi manual de sis marxes que, gràcies a la regulació de les revolucions en canviar de marxes, funciona de manera especialment confortable. Mentre es realitza el canvi de marxes, un sensor detecta l'elecció de les marxes i comprova les revolucions del motor. Recorrent a aquests paràmetres, el sistema coordina les revolucions amb el gir de l'arbre primari de la caixa, per garantir una operació òptima en el moment d’embragar.

Xassís d'avançada tecnologia

El xassís de tecnologia completament nova en comparació de la que s’aplicava en el model antecessor del nou BMW X1 inclou ara un eix davanter d'articulació única i amortidors telescòpics i un eix posterior de braços múltiples. El subxassís i el braç transversal d'acer altament resistent aconsegueixen reduir el pes i augmentar la rigidesa de l'eix davanter, per la qual cosa la maniobrabilitat del cotxe és més àgil i precisa. També els components de l'eix posterior són, majoritàriament, d'acer altament resistent.

Els estabilitzadors tubulars de tots dos eixos, l'innovador suport dels eixos, l’elastocinemàtica de reglatge específic, a més a més dels amortidors fixats a la carrosseria mitjançant sofisticats suports d'efecte tridimensional, contribueixen a augmentar l'agilitat i el confort del nou BMW X1.

Tracció total Xdrive

El nou BMW X? inclou una versió millorada del sistema de tracció total intel·ligent xDrive. Aquest sistema de pes optimitzat, compacte i eficient, dotat d'un acoblament de discos de regulació electrohidràulica, aconsegueix una distribució sempre perfecta del moment d'impulsió entre els dos eixos en funció del comportament dinàmic del vehicle en tot moment.

L’X1 sDrive18d disposa del mateix sistema de tracció davantera que ja va comprovar la seva eficiència en el BMW Serie 2 Active Tourer i en el BMW Serie 2 Gran Tourer, i que va ser concebut per obtenir el dinamisme que distingeix els cotxes de la marca.

Control de la suspensió

Els amortidors regulats electrònicament milloren el confort de rodament i redueixen el grau d'inclinació del vehicle, així com també optimitzen les propietats dinàmiques del model X de BMW. Prement la tecla del Driving Experience Control, és possible activar dos mapes característics per a la regulació de l'amortiment.

Inclou de sèrie la direcció assistida Servotronic, que regula el grau d'assistència en funció de la velocitat del cotxe. Una nova opció és la direcció esportiva variable. Amb aquest sistema, les maniobres que es realitzen en aparcar o girar resulten molt més confortables i segures, ja que no és necessari girar tant el volant.

Serveis i aplicacions

Amb ConnectedDrive, és possible utilitzar opcionalment el portal Internet de BMW Online a través de la targeta SIM fixament instal·lada en el cotxe i, a més a més, és possible aprofitar en el cotxe les aplicacions instal·lades en l’smartphone. De sèrie s'inclou la trucada d'emergència intel·ligent, així com BMW Teleservices.