El 'dieselgate' ha planejat en la 30ena edició de la jornada d'automoció organitzada per l'escola de negocis IESE i la consultora KPMG. En la taula rodona dedicada als fabricants de l'estat espanyol, els màxims responsables a Espanya de General Motors i de Ford han assegurat que la crisi de Volkswagen és un a crisi ''limitada'' a la producció d'una marca que no es pot extrapolar. El director general de General Motors Espanya, Antonio Cobo, i el president i conseller delegat de Ford Espanya, José Manuel Machado, han coincidit en mostrar la seva ''preocupació'' perquè aquesta crisi acabi castigant la tecnologia dièsel europea que tant està ajudant a controlar les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Un cop finalitzada la seva intervenció en la sessió de la jornada de l'IESE i KPMG, Antonio Cobo de General Motors ha assegurat davant els mitjans de comunicació que la crisi de Volkswagen és una crisi ''limitada i controlada'' que per tant no es pot extrapolar a altres marques del sector de l'automoció.

El director general de General Motors ha assegurat que aquesta crisi ''algun impacte tindrà'' i el que ''preocupa'' als fabricants europeus és que aquest conflicte podria afectar a una tecnologia europea que és líder al món perquè la podrien aprofitar altres fabricants ''per atacar'' als fabricants europeus.

Machado de Ford ha destacat que la tecnologia dièsel europea està ''molt avançada'' pel que fa a nivells d'emissions de CO2 i ha recordat que si es vol aconseguir l'objectiu de reduir les emissions per sota dels 100 grams caldrà tenir en compte aquesta tecnologia.

El president i conseller delegat de Ford ha manifestat la seva preocupació compartida amb altres fabricants europeus que a partir d'aquesta crisi de Volkswagen la tecnologia dièsel comenci a ser un focus de crítiques i tingui un impacte en el mercat de consumidors. Per Machado aquest càstig posaria molt difícil poder complir amb els compromisos d'emissions de CO2 que és arribar al 2020 a una mitjana d'emissions per automòbil de menys de 100 grams.